Zaman Yolculuğu Enstitüsü

- Merhaba beyler. Bugünkü ilk dosyamız ABD'den. İsmi Ronald ... . 36 yaşında, işsiz ve evsiz. Değerlendirme Kurulu'muzun verdiği bilgiye göre kendisi 14 yıl 2 ay 9 gün önce yani 13 Ağustos 2014 Çarşamba günü büyük bir hatâ yaptığını ve o âna geri dönüp hatasını telafi etmek istediğini bildirmiş.
- Hatâsı neymiş?
- O akşam nişanlısı Catherine ile tartışması sırasında ona tokat atmış. Mahkemede suçlu bulunarak hapis cezası almış ve işinden kovulmuş. Eğer bu yanlışı yapmasa düzgün giden hayatının bozulmayacağını ve şu andaki sefil yaşantısına sahip olmayacağını öne sürüyor.
- Tartışmanın sebebi neymiş?
- Ronald'ın kumar alışkanlığı... Nişanlısı Catherine ile evlilik planları yaparken büyük bir meblağı kumarda kaybetmiş. Bunun üzerine yaşanan tartışmada olay gerçekleşmiş.
- Ronald suçunu kabul ediyor mu?
- Evet. Tartışmada haksız olduğunu, sadece tartışmadan önceki zamana dönüp nişanlısından özür dilemek istediğini belirtmiş. Nişanlısına kumarı bırakacağını, kaybettiği parayı telafi edeceğini söyleyerek çok sevdiği nişanlısı ile bir an evvel evlenmek amacındaymış. Ayrıca şu andaki perişan hâlinin en önemli sebebinin ne işsizlik ne de mahkumiyet olduğunu, bunun hayatta en muhtaç olduğu varlık olan aşkı Catherine'den ayrı yaşamak olduğunu da eklemiş.
- Tartışma nasıl olmuş?
- 13 Ağustos 2014 Çarşamba akşamı Ronald işten eve geliyor. Evde nişanlısı ile beraber kalıyorlar. Ronald kumarda kaybettiği para yüzünden suskun ve mahcup... Catherine akşam yemeği sırasında bu durumun nedenini soruyor. Bunun üzerine başlayan konuşma tartışmaya dönüşüyor. Tartışma sırasında Ronald para kaybettiğini ağzından kaçırınca tartışma alevleniyor ve Ronald nişanlısına tokat atıyor. Çenesine gelen tokatla bayılan Catherine yere düşüyor. Burnu kanamaya başlayan nişanlısının baygın ve kanlar içindeki hâlini gören Ronald korkup panikleyerek hemen polisi arıyor. Mahkemede nişanlısı kendisinden şikayetçi olunca 6 ay hapse mahkûm oluyor ve işinden atılıyor. Mahkeme kayıtları ve Catherine'in ifadesi de bu yönde. Değerlendirme Kurulu'muz bu vakayı düzeltmeye uygun görmüş. Sizler de onaylıyor musunuz?
- Bence düzeltme uygundur.
- Bence de. Hem mekân hem de kişi tanık sayısının azlığı denetlemeyi ve uygulamayı kolaylaştırıyor. Bir Gözcü ve bir Anlatıcı ile işlemi gerçekleştirebiliriz.
- Haklısınız. Birer tane yeterlidir.
- Ben de katılıyorum. Öyleyse zamanlamaya geçelim. Ben Ronald eve girmeden evin kapısında Anlatıcı ile buluşturmayı düşünüyorum. Siz ne dersiniz?
- Uygundur. Fakat Catherine'in cevabını duymak lazım. Gözcü konuşmalarını kaydedip bize iletmeli.
- Bence de bu şekilde uygundur.
- Tamam. Ben uygulama raporunu bu şekilde yazıyorum. İşlemleri başlatalım öyleyse. Teşekkürler beyler.
...
- Uzun zamandır böyle duygusal bir ân yaşamamıştım. Kendimle gerçekten duyuyorum. Çok güzel bir iş yapıyoruz.
- Katılıyorum üstadım. Ronald'ın onunla evlenmek istediğini söyledikten sonra Catherine'in 'evet' demesi ve birbirlerine sarılıp ağlamaları... Ben de kendimi tutamadım doğrusu. Muazzam bir mutluluk...
- Gerçekten çok başarılı bir iş gerçekleştirdik. Her şey sorunsuz ve tam planladığımız gibi gitti. Şimdi Ronald'la görüşme vakti... İzleme Ekibi Ronald'ı bulmuş. Konferans ekranından görüşebileceğiz. Bakalım nerede, neler yapıyor?.. Merhaba Bay Ronald. Ben Zaman Yolculuğu Enstitüsü Uygulama Dairesi Başkanı Markus ... Nasılsınız?
- Merhaba. İyiyim. Zamanda Yolculuk şirketinden aradılar deyince çok şaşırdım...
- Enstitüsü... Zaman Yolculuğu Enstitüsü...
- Her neyse... Varlığınızı duymuştum ama gerçek olduğunuzu tahmin etmemiştim. Sizden yardım istediğimi bilmiyordum. Yıllar önce sizlerle görüştüğümü de hiç hatırlamıyorum. Bu gerçek mi?
- Kesinlikle gerçek. İşimiz gereği o anda uygulanan işlem kısa süre sonra unutulacak şekilde gerçekleştiriliyor. Sadece anlık bir müdahale yapıyoruz. Sonrası size kalmış.
- Söylediğinize göre çok fakirmişim. Evsiz, barksız bir âcizmişim. Çok şaşırdım.
- Şimdi neler yapıyorsunuz?
- Los Angeles'tayım. Yıllardır çalıştığım şirketin sahibi oldum. Artık sadece kişisel zevklerime vakit harcıyor, eşimle Dünya'yı geziyorum.
- Çok güzel, çok memnun olduk. Eşiniz nasıl?
- O da iyi. Hatta şu anda yanımda... Hayatım gelebilir misin? Bak, Zaman Makinesi firmasından arıyorlar...
- Enstitüsü... Zaman Yolculuğu Enstitüsü...
- Her neyse... Tanıştırayım; eşim Ivana. Bay Markus.
- Memnun oldum Markus. Nasılsın?
- Eee... İyiyim. Siz, Ivana Hanım?
- Çok iyiyim. Zaman Makinesi mi yapıyorsunuz? Çok ilginç!
- Öyle de denebilir aslında. Biz daha çok onu, kullanıyoruz. Eee... Ronald Bey, bir dakika özel görüşebilir miyiz?
- Tabii ki. Tatlım, bize biraz izin verir misin?
- Tamam, koalam.
- Eee... Aramızda kalsın lütfen Markus. Koala diye bilinmem şirketimizin imajına büyük zarar verebilir. Anlıyorsun değil mi?
- Anlıyorum, kesinlikle aramızda kalacak. Eee... Ben önceki eşinizi sormuştum.
- Kimi? Marta'yı mı? O kaltaktan geçen sene ayrıldım. Beni aldattığını kanıtladım da zırnık koklatmadım.
- Yok! Ben aslında Catherine'i sormuştum.
- Catherine? Haa... İlk eşim. Çok oldu ondan ayrılalı. Hatta, bir düşüneyim... 12 yıl falan oluyor.
- 12 yıl mı?
- Evet.
- Sakıncası yoksa ayrılığınızın sebebini sorabilir miyim?
- Ne olacak; şiddetli geçimsizlik... Yok çok içiyormuşum, yok kumar oynuyormuşum. Kumar olmasa bugünlere nasıl gelirdim ben! Bu gördüğünüz evi, her şeyi kazandığım paralarla aldım. Ona uysaydım hala aynı işte sürünüyordum.
- Yani siz... Çalışarak bu serveti elde etmediniz mi?
- Çalışarak kim zengin olmuş Markus? Hepsi kumar sayesinde oldu.
- Eee... Görüşmek üzere öyleyse...
- Seninle tanıştığıma çok memnun oldum. Mutlaka tekrar görüşelim, benim davetlim olun. Sizleri biraz eğlendireyim, ha?
- Çok teşekkürler. Umarım.
- Zaman Yolu Üniversitesi'ne çok selamlar.
- Enstitüsü... Zaman Yolculuğu Enstitüsü...
- Her neyse...

11 Ağustos 2014 5-6 dakika 11 öyküsü var.
Beğenenler (2)
Yorumlar (3)
  • 9 yıl önce

    Ne güzel olurdu aslında zamanda geriye gidip de bir takım hataları düzeltebilmek. İlginç bir öykü kutlarım Ahmet bey...

  • 9 yıl önce

    İlk başta insan öyle düşünüyor ama eğer öyle bir imkanımız olsaydı hiç ileri gidemezdik, sürekli hataları telafi etmek için geçmişe gitmek zorunda kalırdık diye tahmin ediyorum. Çok hata yapıyoruz zira!

  • harika!