Zenginliğin Fakir Onuru - 3

Ertesi sabah Sevil, Murat'a telefon açıp buluşmak istediğini söyledi. Murat okula gidecekti fakat Sevil , Nilgün hakkında konuşacağını söylediğinde onunla buluşmayı kabul etti. Yarım saat sonra bir cafede buluştular.

? Hoş geldin Murat nasılsın?
? - İyiyim sağ ol sen nasılsın?
? -İyiyim bende. Seni fazla tutmayacağım Nilgün hakkında bir şeyler söylemek istiyorum ama aramızda kalmak şartıyla.

Murat biraz korktu ellerini göğsünde birleştirerek Sevil'i dinlemeye koyuldu.

? -Seni dinliyorum.
? Sevil heyecanlı bir şekilde lafa girdi.
? -Nilgün bugüne kadar sana ailesini anlatmadı değil mi?
Murat şaşırarak ' hayır' dedi.
? -Çünkü onun ailesi iyi yapılı terbiyeli ve ahlak sahibi insanlardan oluşmuyor. Para gözlerini kör etmiş annesi gazinoda çalışıyor, babası holding sahibi fakat aileye uygun davranışlar sergilemiyor. Babasının tasarımlarını görsen yarı çıplak kıyafetler onları satışa sunuyor. Kardeşi lise üçe gidiyor tam bir alkolik kimse kimseyle ilgilenmiyor. Ben yakından tanıyorum bilirim sana anlatmaz Nilgün hep bir şeyler saklamayı sever.

Murat adeta dondu. Hiçbir zaman ailesini böyle düşünmedi. Zararlı alışkanlıklardan uzak aile içi ilişkileri çok sıcak ve samimi hayal ediyordu.

? -Madem ailesi böyleyse Nilgün neden böyle değil? Neden aklı başında? Çocuğun eğitimi ailede başlar Sevil onlar böyleyse Nilgün neden düzgün bir kişiliğe sahip?

Sevil bunları hiç düşünmedi. Hakikaten Nilgün neden ailesi gibi değildi? Onda ki bu düzen, yaşamı ve davranışları neden ailesi gibi değildi? Ellerini ceketinin kollarının içine kaydırıp parmaklarını gizleyerek

? -Belki de ikiyüzlüdür nerden biliyorsun?

Murat bu lafa sinirlenip kan kusmuştu.

? -Sana hiçbir zaman inanmıyorum Sevil. Nilgün ikiyüzlü falan da değil hem o senin en yakın arkadaşın onu neden burada kötülediğine anlam verememiş durumdayım. Anlamıyorum seni ne istiyorsun bizden hadi onu da geçtim Nilgün'e nasıl iftira atarsın sen nasıl birisin? Diyerek kalktı masadan Sevil'e kızmıştı. Sevil arkasından seslenmişti fakat ona kulak kesilmedi arabasına binerek okula doğru yol aldı.

Sevil yine başaramamıştı. Kararlıydı Nilgün ve ailesinin gerçek yüzünü ona gösterecekti. Kendi kendine,

? -Çok az kaldı sevgili arkadaşım senin ailenin gerçek yüzü yakında açığa çıkıyor sabret. Bakalım canından çok sevdiğin sevgilin neler yapacak eminim ayrılacaksınız. Murat bunu gördüğünde bana hak verecek tıpış tıpış yanıma gelip bende derman arayacak ve benim olacak. Sende sevgili kardeşim benim yıllardır Murat yüzünden yaptığım gibi kötü şeyler yapacaksın sende gelip bende derman arayacaksın ama seni ortadan kaldırmak için elimden geleni yapacağım Murat benim olacak...

***

28 Haziran 2012 2-3 dakika 3 öyküsü var.
Yorumlar