Âdem ile Havva

Seni mahveden hava,
Beni mahveden Havva,Âdem.
Dışı bal,içi badem...
Cennette kalmayacaktınız madem,
Neden yaktınız,bizim de başımızı?
Ölünce,
Cennete kabul edecek mi Tanrı?

23 Mayıs 2009 119 şiiri var.
Beğenenler (2)
Yorumlar (6)
  • Ne haddime bu şiir üstüne diyeceğim ama bir yazımda Hazreti Adem ve Havva'dan yola çıkarak karalamıştım bir şeyler . gerçekten düşünceyi ve bildiklerinizi alt üst eden bir ufuk bu konu.

    "Ezberciliğin ötesindeki cevapları tragedyaya benzetirim. Ruhun iç doğuşuna daha ceninken maket bıçağı izi bırakmak, olsa ne garip olurdu. İç doğuşuna şahit olduğunuz kaç ruh var acaba? Onu bilmem ama insanın yükselişi veya alçalışı özeleştirisiyle tartılır..." 05.08.2009

    Öz eleştiri de Hazreti Adem ve Havva'ya kadar uzanıyor sanırım .

    Geç fark edişime utandığım şiirdi .

    Saygılarımca

  • 15 yıl önce

    "Seni mahveden hava, Beni mahveden Havva,ı?dem. Dışı bal,içi badem... Cennette kalmayacaktınız madem, Neden yaktınız,bizim de başımızı? Ölünce, Cennete kabul edecek mi Tanrı? "

    yanıtlaması zor sorular, öğretilere göre; cennet, cehennem ya da arasat... seç beğen al.

    tebrikler şiire

  • 15 yıl önce

    Yaşar Bey, İnsanlığın başlangıcındaki kaderinin hepimize yansımış olduğunu vurgulamak istemiştim. Şiiri,ruhen değil, lafzen yorumladığınızı sanıyorum. Anlaştık.Helalleştik.Canınız sağ olsun.

  • 15 yıl önce

    yürekten tebrikler öncelikle.. ama herkes kendi başını yakar bence hocam... adem içinde geçerli :):)👍👍👍

  • 15 yıl önce

    Seni mahveden hava, Beni mahveden Havva,ı?dem. Dışı bal,içi badem... Cennette kalmayacaktınız madem, Neden yaktınız,bizim de başımızı? Ölünce, Cennete kabul edecek mi Tanrı?

    inanc sorgulamasi gerektiren sözler... yazdiginiza dikkat edin lütfen... hersey bir takdir-i ilahidir... ve ALLAH c.c. takdir edenlerin en hayirlisidir.. selam ve dua ile-...