İki Hayat Dolu Yürek*

Mete ve İrem'e

Siz İkiniz
Ne kadar hayat dolu
Ne kadar güzeldiniz
Yan yana durunca
Kusursuz bir resmin
Ayrılmaz parçaları gibiydiniz
Bazılarının hayal dediğini
Yine siz ikiniz gerçekleştirdiniz
Siz ne kadar iyiydiniz
Biriniz Mete
Biriniz İrem
İki hayat dolu yürek
Yapacak çok işleriniz vardı daha
Ama gençliğin baharında
Habersizce gittiniz
Yine beraberdiniz
Hani ölüm bile ayıramaz bizi dediğimizi
Yine siz ikiniz gerçekleştirdiniz
Siz ikiniz
Ne kadar hayat dolu
Ve ne kadar güzeldiniz

*Yaşar Mete Oymaklı(26) ve İrem Uygur(20) birbirlerine âşık iki gençti. 05.08.2007 tarihinde aynı motosikletin üstünde İzmir Çeşme otoyolunda giderken 274 promil alkollü olan trafik canavarına kurban gitti. İkisi de arkadaşımdı. Geride şimdilik üç sene muhtemel bir ömür sürecek hasretlerini bıraktılar. Allah rahmet eylesin.

25 Eylül 2010 68 şiiri var.
Beğenenler (3)
Yorumlar (5)
  • 14 yıl önce

    duyarlı ve vefalı bir kalemle tanıştım memnun oldum mevla öteler de ayırmasın onları tebrik ederim yüreğinin güzelliğini.

  • 14 yıl önce

    İnsan Ölüm ve hayat arası Çok değil bir gölgelik Altında, Dünyada geçen bir gün Belki bir günden bile kısa ömür sürensin.

    Ne çok ihtimal sayarız, Rahmetlinin ardından. Ölümden kurtaracak o kadar ihtimal Varken, Evet hiç hesapta olmayan O Azrailin gelme ihtimali Azdır, deriz çoğu zaman Ama, hep bir ihtimaldir Ölüm takdir edilmiş Bir ecelle gelir.

    Çok düşündüm Bilirsin az çok düşüncemi Düştüğüm düşünceleri; Daha geçen Yedi Nokta Dörtdü Daha yakın bir Mavi Marmara Ya da sarhoş bir şoför Ölüme mazeret bulmak kolay; Ya, Yaşamın onca imkansızı içinde insan Nasıl yaşadığını hiç hesap etmez. Aslında, Ölüm kadar yaşama ihtimalinde var Ve her an, Yaşıyor olman bir ihtimal.

    Evet, evet dostum Tesadüf değil bir ince hayat ilmi Sanatkar öyle bir eser veriyor ki Artık, anlamak için biz Her gün ölürüz, Her gün doğumunda yeniden diriliriz.

    Hayır gene yanlış anlama Kader seçimin senin Lakin ölüm her an ensende Eğer yaşıyorsan sebepsiz değil Öldüğün kadar bir sebep bil.

    Dua edelim, Yokluktan varlığa getiren Rabbim Hikmet deryasına daldım, Nice zaman geçti, nice gün, gece Bir yanımda hep ölüm Bir yanımda yaşam Yalansız bir kıyamet vaktineydi yürüyüş; Ya Rab, Bizlere lütfunla muamele et.

  • 14 yıl önce

    gerçekten ağır bedeller ödüyor bazı insanlar haksız yere ama hatanın bedelini ödemesi gerekenler hiçbir zaman üstlenmezler yaptıkları hataları..

    bunu dile getirdiğiniz için teşekkürler...

    tebrikler şair..👍👍

  • 14 yıl önce

    😥gerçek şiir dedikleri bu galiba😥

  • 14 yıl önce

    şiiri okurken ko0nuyu tam algılayamadım ama notu görünce çok üzüldüm hele bu kazanın bölgemde oluşu Allah rahmet elylesin nur içinde yatsınlar