Keşke

Anlamadan kurulmasaydı darağaçları
Bilmeden sevilmeseydi
Sevilmeden yasanmasa
Düşünmeden ölünmeseydi
Keşke...


//Şiirimi tam olarak anlayabilmek için yorum bölümündeki açıklamayı okuyunuz lütfen//

29 Ağustos 2017 259 şiiri var.
Yorumlar (3)
  • 6 yıl önce

    Sevgili Cemal Abi, Şiir ve açıklamamdaki yazım hataları yolculukta olmam ve yanımda bilgisayar olmamasından kaynaklandı.Cep telefonundan yazmakta da göründüğü gibi oldukça acemiyim. Şimdi bir internet kafeden ancak düzeltme fırsatım oldu.Şiir zihnimde tamamlandığında yanımda not edecek başka bir araç yoksa, cep telefonumdan da olsa,hafızamdan silinmemesi için hemen siteye yüklüyorum.Okunurken verdiğim eziyet için kusura bakmayın. Diğer eleştiri ve tavsiyenize gelince;değişik bir yöntem deneyip oldukça kısa ve sade bir şiirden ana teması aynı olan çok değişik yorumlar çıkarılmasını istedim. Örneğin şiirim yorumda anlattığım anlamlar dışında İlahi sevgi, arkadaşlık vs. farklı temalarda da yorumlanabilir. Şiiri yazarken en çok dikkat ettiğim şey,her bir yorumda, şiirdeki hiç bir ifadenin anlamsız ya da muğlak kalmamasıydı.Yoksa söylediğinizde sonuna kadar haklısınız. Belki de haddim olmayarak sınırları kendi iç dünyamda zorlamak istiyorum abi. Amacım ukalâlık yapmak kesinliklle değil. Şiir kısa olsa da beni oldukça zorladı. Çok iyi bir şiir olduğunu iddia etmiyorum, ama yeni şeyler denemek adına yazarken şimdilik beni tatmin ettiğini söyleyebilirim.Saygılarımla.

  • 6 yıl önce

    Sevgili Murat ;

    Birincisi şiir eklerken klavye azizliğine dikkat edilmeli

    İkinci olarak ; Yazım ile ilgili açıklaman güzel Ve fakat ;bir olgu,düşünce yaratmak İstiyorsak, Bunu yer imi ve biçim olarak imgelemek gerekir Şiiri seviyorsun👍 Daha da mesafe alman dileği ile .

    Sevgiyle kal .

  • 6 yıl önce

    Izninizle siz okuyucularıma bu şiirimide açıklamak istiyorum: Şiirden farklı anlamlar çıkarmak mümkün olsa da esasen uc anlamı üzerinde duracağım. Ilk anlamıyla siirim gercek anlamda sevgiden yoksun insanların çarpık düşünce akımlarına bilinçsiz bir sevgi ve temayulle katılmalarını konu ediyor. Nazi Almanyasi ve teror orgutlerine katilan insanlar orneklerinde oldugu gibi.Bu manada 'Düşünmeden olunmeseydi' misrasi kendini dusunmeden olume atmak anlamındadır.Ikinci anlamıyla ise gerek birey gerekse toplum olarak düşünce,duygu ve yargilarimizin bilincli ve samimi olması arzusu ifade edilmiştir.Bu anlamıyla ise sondan ikinci mısra ömrü boyunca düşünmeden ölmek anlamındadır.Çünkü düşünce blincli düşünce değildir. Siirimin ucuncu anlami ise iki kisi arasindaki ask anlaminda incelenmelidir.Bu anlamda ise sondan ikinci misra dusunmeye firsat kalmadan haytin mahvolmasi anlamindadir.Yine kafanizi utuledim kusura bakmayın ) Iyi akşamlar diiyorum.