Yaradana Kurban

özledim seni...
ah babacığım hemde çok

yanlışlarımı
gümbür gümbür eleştirmeni
sinirlendiğinde
güldür güldür bağrışını

karabiberim,kırçiçeğim,karaböceğim dediğini

ah,ah
çok hem de çok özledim

küçümendim
artık büyüdüm
bebelerim oldu oya gibi özenli
eşim desen özümlenmiş senden.

gözlerim puslu,sözlerim dokunaklı
mazimde sakladım
hasretinle mayalandım
içime mutluluğu ektin
kıyamete kadar

yaradan'a kurban babacığım

10 Ocak 2012 312 şiiri var.
Beğenenler (3)
Yorumlar (5)
  • SEVGİDE MARİFET SEVENDE DEĞİL, KENDİNİ SEVDİRENDEDİR ..

    Evlat, " babamı seviyorum" derken bilsin ki o baba kendini birşekilde evladına sevdirmiştir. Değilse sevgi denilen sempati duygusu oluşmaz ve gelişmez.

    Her insan anne ve babasını severken fazlaca bir emek sarfetmezi Esas emeği ve özveriyi gösteren anne ve babanın kendileridir ki; bu da sevgiyi yaratmada, karşıya aktarmada ve ortak duygu oluşturmaktadır bence.

    Bu şiir, bu güzel şiir benim bu konudaki düşüncemi yaşamdan örnekler vererek pekiştirdiği için sevdim bu şiiri.

    Konu olarak, işleniş ve dil olarak başarılı bir şiir. Sadeliği ve duygusundaki naiflik de artısı olmuş bir şiir. Kutluyorum değerli şair İlknur Hanım sizi.

    Soyadı adaşlığım( YILDIRIM) ..

  • 12 yıl önce

    bu şiirimi babasız büyüyenlere.Zamansız ayrılan baba sevgisinden mahrum kalmışlara ve hiç sebepsiz yere babasına dargın olanlara yazdım umarım mesajım gönüllere gider orada tartılır.Hata yapmak insana mahsus affetmek ise yine insanın yaradılışından olmalıdır.

  • 12 yıl önce

    analar, babalar her zaman çocuklarının iyi olmalarını düşünerek doğru yolu göstermeye özen gösterirler çocuklarında gördükleri hatalara da pek sessiz kalmazlar çocuklar kendi bildiklerinden pek ayrılmak istemezler. taabi çocuklar hep çocuk kalmıyorlar sonradan ana-babalarının dediklerine hak verseler de bu sefer onlar kendi çocuklarına meram anlatamıyorlar. annelere çok şiirler yazılmıştır, yazılacaktır da... babalara daha az ben İlknur hanımın babasına şiir yazmasını taktir ediyorum ve kutluyorum saygılarımla rrakdora

  • Allah rahmet etsin bilirim o duyguyu sol yanınız acıdığında size bir tek cevap verebilecek ondan başka kimse olmadığında onun gibi sevemediğin de anlıyorsunuz babasızlığın nasıl bir şey olduğunu duygulandım yüreğine sağlık Şairem ..🤐👍

  • 12 yıl önce

    ..mutluydu her şey kalem kağıt yazılanlar özlem gözüyle tabii ki çok özel teşekkürler...