Hakkında
1959 yılı 07 Nisan'ında Edirne ili, Meriç ilçesi, Küçükaltıağaç köyünde doğdu.
İlkokul ile sınırlı kalan okul eğitimini köy ilkokulunda başlayıp bitti.
16 yaşına kadar yazları köyde çiftçilik, kışları Uzunköprü'de kaynakçı olarak çalıştı. Okul eğitimini sürdürme inadı baba inadına toslayınca, eğitim sorununa çözüm bulmak amacıyla baba evini terk ederek İstanbul'a gitti. Okuma inadı bu kez İstanbul koşullarına toslayınca, eğitim konusunu bildiğince sürdürme kararı alarak, bir yandan kaynakçılık, bulaşıkçılık gibi işlerde çalışırken diğer yandan bol bol kitap okudu. Yoğun kitap okumanın yanında, resmetmeyi ve yazmayı da sürdürdü.
Bu arada okumaya olan ilgisinin yönlendirmesiyle öğrenci gençlik arasına girdi ve sol örgütlenme içinde yer alarak, sosyalist dünya görüşüyle tanıştı.
Bilinçli tavır konusuna verdiği önem sayesinde, silahlı mücadele yöntemlerinden uzak durdu. Bu tavrı, içinde bulunduğu silahlı mücadele ağırlıklı örgütlenmeyle yollarını ayırarak, Uzunköprü'ye dönmesine ve bağımsız sol örgütlenme çalışmaları yürütmesine yol açtı.
Ülke tarihinin en karanlık ve en kanlı günlerinin başlangıç tarihi olan 12 Eylül 1980 darbesi gerçekleştiğinde askerdeydi. Fırsatını bulur bulmaz firar ederek Uzunköprü'ye gitti. Amacı, hareketi toparlayarak darbeye karşı mücadele etmekti. Bir ihbar üzerine yakalanarak birliğine teslim edildi. Kısa bir süre askeri cezaevinde yattı. Yirmi ay olan askerliği yirmialtı ay yapmak zorunda kaldı.
Askerlik dönüşü Uzunköprü'de kalarak mücadele arkadaşı Ömür'le yaşamını birleştirdi.
12 Eylül korkusunun hüküm sürdüğü günlerde, bir yandan, daha önce içinde bulunduğu ve daha sonra dağılan sol hareketi toparlamaya çalışırken, diğer yandan açtığı demir doğrama atölyesinde ekonomik açıdan ayakta kalma ve ailesinin geçimini sağlama uğraşı verdi.
Mücadele arkadaşlarının kişisel hayat kabuklarına çekilme kararları üzerine, mücadeleyi eşiyle sürdürme kararı alarak kitapevi kurdu. Yasal örgütlenme arayışlarında bulunarak, DSP'nin yerelde, Sosyalist Parti'nin ulusal bazda kuruluş çalışmalarına katıldı. 2000'e Doğru Haftalık Haber Dergisi Temsilciliği yaptı.
Yazma ve resmetme çabalarının yoğunlaşması üzerine atölyeyi devrederek Ses gazetesi'ni kurdu. 4 yıl aradan sonra ağırlaşan ekonomik sorunlar nedeniyle gazeteyi kapatarak Cumhuriyet, Sabah, Bugün gazeteleri ile Atv ve NTV televizyonlarının muhabirliklerini yürütmeye başladı. Resim atölyesi açtı ve resim çalışmalarına ağırlık verdi; ilk şiir kitabı 'Sessizliğin Kuşatma Sonrası'nı yayımladı.
Bir arkadaşıyla yerel televizyon yayını başlattı. Kanal 22 adıyla yaklaşık iki yıl yayın yapan televizyonun Haber Müdürlüğünü yürüttü. Uzunköprü'de günlük yayımlanan Adalet gazetesi ile Haftalık olarak yayımlanan Meriç gazetesi'nin, Trakya Ses Haber dergisi'nin, Edirne Kültür Sanat gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmenliğini yaptı.
İlk resim sergisini Uzunköprü Öğretmenevinde açtı.
Uzunköprü'de,resmi kurum ve kuruluşlar ile halkın desteğini sağlayarak, ücretsiz resim kursu ve çalışma mekanı olan Köprü Ressamları Atölyesi'ni, Edirne'de Portrem resimevi'ni kurdu. Atatürk Kültür Merkezi'nde Uzunköprü Belediyesi adına Sergi Salonu düzenledi. Trakyanın yürekevleri, Gör Gözüm Uzunköprü'yü, Nisan Güzeli, Sarı, Uzunköprü, Meriç kitaplarını yayımladı.
1997-2005 yılları arasında trakya bölgesi ile Ankara ve İstanbul'da 48 resim sergisi gerçekleştirdi.
2003 yılında Adalet gazetesi'nden emekli oldu.
Uzunköprü'de Özgem Kitapevi'ni kurdu.
Eşiyle birlikte okullarda ve festivallerde kitap stantları açarak, kitap okumanın yaygınlaşmasına katkı yapma çabası gösterdi.
2003 yılından beri yaşamını Edirne'de, sanatsal çalışmalarını da burada kurduğu Portrem Resimevi Atölyesi'nde sürdürmektedir.
2006 yılında, Uzunköprü Ses gazetesini tekrar yayımlamaya başladı. Halen, kurucusu olduğu Uzunköprü Ses gazetesi'nin sahibi ve Genel Yayın Yönetmenidir.
Ömür METİN'in mücadele arkadaşı, Özge kızın sevgili babacığıdır.
Şiir Hakkında
Akıl ve yüreğin toplumsal algısını dize dize işlemelidir