23 Nisan'dan Dünya Çocuklarına

Siz taze bahar kokulu çocuklar. ''Dünya'' denen bu gezegenin en güzel manzarası sizin yüzünüz; en güzel gün doğumu sizin tebessümünüz. Karanlığı ışığa boğan saf yürekleriniz evrenin en kutsal mekanı. Siz geleceksiniz, siz 'Yaşam' sınız.

Her gün her an adım adım gelişiyorsunuz. Zor ve sancılı bir gelişim bu, çünkü geliştikçe büyüyorsunuz. Bu gelişim ve büyüme, yüreğinizden gördüğünüz insan manzaralarına göre şekilleniyor ve her şekilleniş sizde derin izler bırakıyor; izlerin mutlu ve mutsuz anlarına göre geleceğinize doğru uzuyor ve sizler mutsuz olduğunuz her izin ardında çocukluğunuzun bir parçasını bırakıyorsunuz. Böyle olduğu zaman mutlu olduğunuz zamanları hatırlayıp kendinize; sizi çocuk yapan büyük yanınız yüreğinize ve kayıtsız şartsız saf sevginize sımsıkı sarılın ki parça parça çocukluğunuzdan kopmayın.

Siz tanıdığım en cesur insanlarsınız;

Sizin en cesur yanınız 'dünyaya yüreğinizle bakabilmeniz'. Dünyada anlam veremediğiniz savaşlar ve kavgalar neden var biliyor musunuz?

Çünkü BAZI BÜYÜKLER HAYATA YÜREKLERİYLE BAKABİLECEK KADAR CESUR DEĞİLLER.

Çocuklar çok cesurlar ama bazı çocuklar büyüyünce cesurluklarını, korkularına bırakırlar. Siz çocuklar hep cesur kalın, biz büyüklere cesur olmanın ne demek olduğunu ancak böyle anlatabilirsiniz.

Gün gelecek ve sizlerde büyüyeceksiniz. Her büyüyen insanın 'Büyük' olamayacağını hiç unutmayın. Büyüme denen bu yolda bir çok şeyler görecek, bir çok şeyler duyacaksınız. Bazı duraklara rastlayacaksınız. Her öğretiden, her kafadan çıkan düşünceler bu duraklarda sizi bekliyor olacak. Kimi zaman üzülecek, kimi zaman hayret edecek, kimi zaman gülecek, kimi zaman ağlayacaksınız bu duraklarda. Hangi öğreti, hangi düşünce olursa olsun, içinde, bu evrende size en çok benzeyen şey olan 'Sevgi' yoksa, orada kalırsanız canınızın yanabileceğini unutmayın. Bazı düşünceleri size, korkutarak vermeye çalışacaklar. Korkunun hayallerinizi çalmasına izin vermezseniz yaşınız kaç olursa olsun hep cesur ve büyük olursunuz. Hayallerinizin elinden tutup, büyüme yolunda karşıdan karşıya geçerken onu da beraber gittiğiniz her yere götürürseniz size ve hayallerinize hiç kimse, hiçbir şey zarar veremez.

Siz tanıdığım en bilge insanlarsınız;

Sizin en bilge yanınız 'Gördüğünüz her şeyi sormanız'. Dünyada neden çok mutsuz olan büyükler var biliyor musunuz? Çünkü onlar sizin gibi meraklı olabilecek ve soru sorabilecek kadar bilge değiller. Onlar hani büyüme yolundaki rastladıkları korkular var ya, işte o korkulara yenilen, hayallerinin elinden bırakmış eski çocuklardır. Ne kadar çok soru sorarsanız o kadar çok bileceğinizi unutmayın. Soru sormaktan hiç vazgeçmeyin, sorusu olmayanın cevapları da olmaz. Kafanızı karıştıran her şeyi sorun, sorularınızın ne olduğu hiç önemli değil siz hep sorun. Soru sorarak büyüyen çocukların cevaplardan oluşmuş kocaman bir dünyası olur. En çok kitaplara sorun, en güzel yanıtları kitapların vereceğini hiç unutmayın.

Siz taze bahar kokulu çocuklar, büyüdüğünüzde bugün sizin gibi çocuk olanları hiç unutmayın. Bugün önemli bir gün, neden mi?
Bugün 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI.
Bayramınız kutlu olsun büyük insanlar, cesurlar, bilgeler.
Bugün size armağan edilmiş bir gün. Bugünü size armağan eden Mustafa Kemal ATATÜRK' ü ve onun sizi ne kadar çok sevdiğini hep hatırlayın, hiç unutmayın...

Ve her gün '' bir dünya eski çocuk''
Ve her 23 nisan' da ''bir çocuk; dünya dolu'' düşer aklıma...
Tüm çocuklar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramınız kutlu olsun.

22 Nisan 2015 3-4 dakika 11 denemesi var.
Beğenenler (2)
Yorumlar (1)
  • 9 yıl önce

    Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önce Türk Çocuklarına sonra tüm dünya çocuklarına armağanı kutlu olsun güzel bir yazıydı tebrikler içtenlikle Kübra hanım...👍