90 model arabamın 20 hususi faydası:

1-Direksiyonu sert olduğu için sağa sola çevirirken vücutta baya kas yapıyor.

2-Gürültülü tabii,uzun yolda araç içinden ve dışından gelen sesler şoförün
uyuma riskini tamamen minimize ediyor.

3-Çalınma riski neredeyse sıfır,geceleri rahat uyuyabilirsiniz.

4-Kontak,kapı vs. anahtarlarını kaybettiğinizde hiç endişeye mahal kalmıyor.
tornavida ya da bir çay kaşığı rahatlıkla problemi hallediyor.

5-Marş basmadığı zaman telaşla tamirci çağırmanıza gerek yok, televizyonun görüntüsü nasıl birkaç defa vurunca geliyorsa motoruna birkaç defa vurursanız marş basmaya başlıyor.

6-Yolda kaldığı zamanlar itmeniz gerekiyor,böylelikle ailecek hayat koşullarına direnciniz artıyor.Bacak ve el kaslarınızın gelişmesi de an meselesi...

7-Yolda hız limitini aşıp ceza yeme durumunuzsa zaten mümkün değil.

8-Trafik polislerinin yol çevirmelerinde arabanız hiç durdurulmuyor,sanıyorum polisler ?'adam yeterince uğraşıyor bir de biz uğraştırmayalım diye düşünüyor.

9- Çalışmama riski her zaman var olduğundan her sabah size ?'hayırlısıyla çalışacak mı,çalışmayacak mı ?' heyecanı yaşatıyor ve bu heyecan günlük adrenalin ihtiyacınızı fazlasıyla karşılıyor.

10-Çeşitli yerlerindeki açıklık ve aralıklar,arabanın içine yeterli miktarda oksijen girmesine imkan sağlıyor,doğal bir klima sistemi kendiliğinden bedava oluşuyor.

11-Kötü gözlerin nazarına uğrama durumu olmadığından dikiz aynasının oraya ?'cevşen'' takmanıza gerek yok.

12-Muhtelif eksiklikleri olduğu için,trafiğe yakalanmamak için azami dikkat göstermek gerektiğinden gözleriniz sağı solu fena halde tarıyor, bu durum da göz kaslarınızın muntazam çalışmasını sağlıyor.Gözlük sorunu yaşamıyorsunuz.

13-Hani arada bir, duran arabaları solladığınızda ,çocuklarınızda bir sevinç dalgası oluşturuyor .Bu durum da aile mutluluğunuz pekiştiriyor.

14-Yolda kaldığı zamanlarda, yardım için duranlar oluyorsa onlara teşekkür ederek toplumsal duyarlılığın henüz bitmediğini,başka bir deyişle insanlığın ölmediğini anlıyorsunuz ve ülkemizin geleceği adına ümitvar oluyorsunuz..

15- Eşinize,kızınıza,oğlunuza kısaca aile efradına hatta komşulara şoförlük öğrenme noktayı nazarında başına bir şey mi gelir diye endişe etmeden gönül rahatlığıyla arabayı teslim ediyorsunuz.Teslim öncesi hali ile teslim sonrası halinde pek bir fark oluşmadığını görüyorsunuz.

16-Tamiratın çoğunu koli bantlarıyla,tellerle kendiniz yaptığınızdan sanayinin yolunu unutuyorsunuz.

17- Diyelim öğretmensiniz,size bir şekilde kızan öğrencileriniz var,arabanızı çizmek,lastiğini indirmek-patlatmak gibi bir zahmete bile katlanmıyorlar.Tecrübe ile sabit yani.

18-Yola çıkarken aileniz,komşularınız,sizi tanıyanlar arkanızdan Sure okuyup bolca dua ediyorlar,böylelikle dini inançların taze tutulmasında,unutulmamasında Diyanet'ten fazla pay sahibi oluyorsunuz.

19-Turistik bölgelere gittiğiniz zaman,mesela Antalya, turistlerin arabanızla hatıra fotografı çektirmesi, ülke tanıtımına yaptığınız katkı adına sizi gururlandırıyor.Bu arada çat pat turistlerle konuşmaya çalışan çocuklarınızın İngilizcesi ilerliyor.

20- Bu yazının yazdığım şiirlerden daha çok ilgi göreceğini düşündüğümden,şiirlerimin daha çok kimseye ulaşmasına katkı yapıyor.
Şiirlerime ulaşabileceğiniz link aşağıdadır:
http://www.siirkolik.com/uyeler/11315/nuh-kenis/

28 Mart 2010 3-4 dakika 11 denemesi var.
Yorumlar