A ve Me

İsmi mühim değil dolanıyorum bir AVM bahçesinde! Üç beş tane kelaynak şeklinde sözüm ona ağaç dikmişler! Gölgesinin kendisine bile faydası yok gariplerimin!

Belli ki göstermelik, elbette biraz da botanik özellikleri olan ağaçlar bunlar, bakın ne kadar cömert'iz mesajı veriyorlar!

Kocaman bir bahçe var, dikilen ağaç sayısı bir elin parmaklarını geçmez dersem abartmış mı olurum, abartıyorum, keyif benim değil mi?

Sen belediyeler olarak vatandaşa yeterli kalitede ne park yapıyorsun, ne vakit geçirecek alan yapıyorsun ve insanları bu kelaynakların kucağına yuvarlıyorsun!

Laf sırası geldiğinde doğacı, moğacı, hayvan sever olmayı biliyorsun!

Bi’git, sen bunları benim şapkama anlat!

Her gelen vatandaştan bir ton parayı cukkalıyor bu AVM’ler! Cukkalamakla kalmıyor, balyalar halinde özel para arabalarıyla taşıyorlar!

Peki, gelen vatandaşa ne kadar değer veriyorlar acaba? Arabanı park edeceksin, nereye? Güneşin altına!


Senin vatandaşa verdiğin değer işte burada ortaya çıkıyor. Ulan, kamyon yüküyle para kazanıyorsun, bir gölgelik, olmadı çadırdan bir koruma yapamıyor musun?

Şurada küçük esnaftan ufacık bir yamuk görse, demediğini bırakmayan tüketici, kurt yuvasında dolaşan kuzu yavrusu gibi gidip geliyor AVM’lere!

Elbette ağaçlandırma konusuna da döneceğiz, dönmezsek olmaz. Bilmem kaç bin metre kare alana yayılıyorsun ama üç beş ağaç serpiştirip geçiyorsun, oldu mu yani!

Olmadı, adam yapmaz, neden yapsın ki, kim bakımıyla, sulamasıyla, yaprağıyla, çeliyle çöpüyle uğraşacak değil mi?

Sayın yerel yöneticiler siz ne iş yapıyorsunuz peki?

Neden bir yaptırım uygulamıyorsunuz bu işletmecilere? Neden yapmıyorlarsa yapmaları için baskı uygulamıyorsunuz? Neden bir meclis kararı çıkarmıyorsunuz AVM’lere özel!

Neden metre kare başı şu kadar ağaç dikeceksiniz demiyorsunuz?

Diyorsanız, neden bu adamlar sizi iplemiyor?

Ulan kuruttunuz memleketi be!

Eskiden bir seyir alanına çıkıp, şehre bakardın, gözün gönlün açılırdı, şimdi bina kalabalığından başka bir şey göremiyorsun!

Kel başa şimşir tarak! Bir sürü abuk subuk yapıdan ibaret bir şehirleşme! Buna şehirleşme demek de anlamsız bana kalırsa bir güzel köleleştirme!

Sonra da çıkıp ekranlarda, gazetelerde yeşilden, meşilden bahsediyorsunuz!

İkiyüzlüsünüz, dürüst değilsiniz ve siyasetin kirliliğinde, şehirlerin bu boktan oluşumunda hepinizin payı var!

Vatandaşa gelince, gitmeyin kardeşim şuralara, girmeyin, alış veriş yapmayın! İlle de gitmek istiyorsanız, insanca, göze ve gönle hitap edecek yerlerin oluşması için çabalayın, gerekirse gidin kapılarının önlerine eylem yapın!

Bu iş bir bağımlılıktan başka bir şey değil, kurtulun şu bağımlılık halinden, bir silkelenin, kendinize gelin!

Ülkede bazı şeyleri değiştiremiyorsanız, en azından yaşam alanlarınızı güzelleştirecek bir şeyler yapın!
Benden bu kadar daha fazlası da var ama konu anlaşılmıştır herhalde! 

18 Temmuz 2020 2-3 dakika 95 denemesi var.
Beğenenler (2)
Yorumlar (1)
  • 3 yıl önce

    AVM lerin içler acısı durumunu ne güzel anlatmış kardeşim. Daha doğrusu Avm'ler de alış veriş yapanların durumu içler acısı... Kazıklanmadan çıkmanız hiç mümkün değil... Kiralar ve giderler çok yüksek... Yemek katları da aynı şekilde, oysa ki bizim cadde ve sokaklarda küçük esnaf tabir ettiğimiz nice esnaf dükkanları var, kiraları nispeten daha az olduğu için fiyatları da daha hesaplı haliyle... Hele hele gazete, ekmek, sigara gibi şeyler her yerde aynı fiyat bunları mahallenizde ki esnaflardan alın dostlar... Cumartesi pazar dolup taşıyor AVM ler, gidin kırlara bayırlara ne işiniz var AVM ler de... Hele de pandemi varken şu zamanda... Manidardı kutluyorum yürekten...