Abdurrahim Karakoç Kitabında Vahim Bir Hata

Edebiyat ve şiiri ciddiye alanlar bilirler. Türk şiirinin duayenlerinden Üstat Abdurrahim Karakoç yakın zamanda hakkın rahmetine kavuştu. Sağlığında kendisiyle belirli aralıklarla telefon görüşmeleri yapıyordum. Konya'da ve Ankara Gazi üniversitesi Araştırma Hastanesinde tedavi gördüğü süre içinde sağlık durumunu ortak dostumuz Sayın Cemal Gören aracılığıyla sürekli olarak izlemiştim. Mekânı cennet olsun.
Üstadın vefatından yaklaşık onbeş gün kadar önce Facebook'ta öldüğü haberleri yayınlanmaya başlamıştı. Bu haberleri yalanlayarak üstadın sağlığı hakkında sürekli bilgi paylaştım. Aynı günlerde üstada moral vereceğini düşünerek VATAN AŞKINA konulu bir şiir yazdım. Üstada ithaf ettiğim bu şiir Sayın Cemal Gören tarafından seslendirilerek kendisine hastane odasında, vefatından üç gün önce dinlettirildi.
Bir süre önce, Niğde'de kurulmuş olan Yazarlar ve Sanatçılar Birliği (YAZSANBİR) Genel Başkanı Hayrullah Eraslan bana ulaştı. Hazırlamakta olduğu Karakoç kitabına şiirimi almak istediğini söyledi. Herhangi bir telif hakkı talebinde bulunmadan şiiri gönderdim.
Kitap basılarak piyasaya sürüldü. Kitabın piyasaya sürüldüğünü Kumru dergimizin Bahittin Karakoç'la yaptığı söyleşi sırasında öğrendim. BU TÜR ÇALIŞMALARDA KİTAPTA ESERİ BULUNAN EDİPLERE ONLARDAN TALEP GELMEDEN BİRER KİTAP GÖNDERMEK SAYGI VE VEFA GEREĞİDİR. Hayrullah Beyle yaptığım telefon görüşmesinde kitabı bana göndereceğini söyleyerek adresimi aldı. Şiiri gönderirken de şiirin altına adres eklemiştim. TELEFON GÖRÜŞMESİNİN ÜZERİNDEN BİR HAFTA GEÇMESİNE RAĞMEN KİTAP BANA ULAŞMADI.
Kitaba sahip olan bir dosta telefonla ulaştım. KİTABIN 601. SAYFASINDA BENİM ADIMLA YAYINLANAN ANCAK BENİM OLMAYAN ?'MERHUM ABDURRARİM KARAKOÇ'A'' KONULU BİR ŞİİR VARDI. ŞİİRİN DURDU ŞAHİN'E AİT OILDUĞUNU ÖĞRENDİM. KİTABIN 586. SAYFASINDA DA ?'VATAN AŞKINA'' ŞİİRİM VARDI VE DURDU ŞAHİN İMZASIYLA YAYINLANMIŞTI.
Üstat Karakoç'un bütün şiirlerinin alındığı, divan niteliği taşıyan, ciddiyet arzeden bir kitapta böyle VAHİM BİR HATA nasıl yapılır???
Vatan Aşkına şiirim 6. Kitabım Sürgün Aşıklar'da, Kumru dergimizde, çok sayıda net sitesinde var. Başta Almanya'dan yayın yapan Kanal Avrupa televizyonu olmak üzere bir çok TV kanalında, FM ve net radyolarında benim adımla yayınlandı. Kitabımın ve dergimizin ISBN ve ISSN numaraları olduğundan Kültür Bakanlığında da kaydı vardır.
Şiir benim yaşam felsefem. Bu hata ve duyarsızlık karşısında savcılığa başvurarak kitabın toplatılması ve hatanın düzeltilmesi hakkımı saklı tutuyorum. Bunun için tek engelim de üstadın varislerine olan saygımdır.
Hayrullah Eraslan kitabı hazırlayan editörler tarafından hata yapıldığını ve 2. Baskıda bu hatanın düzeltileceğini telefon konuşmamızda belirtti. Benim her zaman Karakoç gibi bir dostum olmaz. Ona ithaf ettiğim bu şiirin benzeri de yeniden yazılmaz. Ayrıca tarzıma uymayan bir şiirin benim adımla yayınlanması da ikinci önemli hatadır.
Sonuç olarak ömrünün yarım asırdan fazlasını şiire adamış olan benim için bu hatanın affı yoktur. Ancak yakın zamanda kitabın 2. Baskısı yapılır, düzeltilmiş şekliyle bana ulaştırılırsa konu kapanacaktır. Aksi halde hatanın düzeltilmesini adli makamlardan talep etmekten başka bir seçeneğim kalmayacak...

05 Aralık 2012 3-4 dakika 2 denemesi var.
Yorumlar