Acınacak Durumdasınız

Her fırsatta dindarlıktan bahseden, dini kullanıp insanları dışlayan ve ötekileştiren insan müsveddeleri yazıklar olsun size! Öyle zavallısınız ki, ölülerin ardından alay edip, küfür edebiliyorsunuz. Sırf sizin inancınız ve siyasi görüşünüzden değiller diye demediğinizi bırakmadınız. Kimini ateist, kimini terörist, kimini vatan hani olarak ilan ettiniz. Öyle sahtekar ve iki yüzlüsünüz ki, sizler acınacak durumdasınız! İnsanları yaftalamaktan içinde bulunduğunuz cehaletin, tükenmişliğin ve çirkefin farkında bile değilsiniz. Her tarafınızdan cehalet, öfke ve pislik akıyor. Foseptik çukuru gibisiniz.

Her zaman söylediğim gibi tekrar söylüyorum bize insanlığınız lazım, dindarlığınız değil. Etrafımızda dindar geçinen haramzadeler çokça fazla. İnsanı insan yapan vicdanı, duruşu kişiliği ve merhametidir. Gözlemlediğim kadarıyla bu insani özellikler sizi çoktan terk etmiş!

Bize adamlığınızı ve ne kadar insan olduğunuzu gösterin.

Ne kadar inançlı ve dindar olduğunuzu kendinize saklayınız. İnanç ve ibadetiniz sadece ve sadece sizi ilgilendirir. Yaptığınız ibadeti göstermelik yapmayınız kafidir. Gerçekten inançlıysanız bunu Allah rızası ve kendiniz için yapın. İbadet kulla, Allah arasında olur.

Samimi ve gerçekçi olun yeter.

Bizim kimsenin inancı, etnik kökeni ve siyasi görüşüyle derdimiz yok. Ölülerin arkasından sayıp, sövmeyiz, ölen hangi milletten ve inançtan olursa olsun hepsinin arkasından rahmet okuruz! İnsan olana bu yakışır.

Madem aynı bayrak altında yaşıyor ve ortak paydalarımız var, birbirimize karşı hoş görülü ve saygı duymalıyız. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil, ama saygı duymak zorunda.!

 Kimsenin yaşam tarzı, kıyafeti, dini inancı bizi ilgilendirmez. Bizi alakadar eden özgürce, barış içinde birlikte yaşamak. Başkada bir gayemiz ve amacımız yoktur.

Samimiyetiniz, insani duruşunuz ve ne kadar insan olduğunuz bizim için önemlidir.

Gerisinin hiç bir önemi yoktur...

Bu dünya kimseye baki değildir. Bu gün varız, yarın yokuz..

20 Eylül 2022 1-2 dakika 27 denemesi var.
Beğenenler (6)
Yorumlar (6)
  • 19 ay önce

    Kuranın buyurduğu din bu değil elbet her türlü saptırmayla islamın yönü değiştirildi ne yazık ki kendi çıkarları için dini istismar eden yobazların elinde yitti gitti din maalesef

  • 19 ay önce

    Duygu ve düşüncelerimize tercüman olan haklı sitemlerle harika yazılmış anlamlı ve tek kelimeyle muhteşem güzellikte bir paylaşımdı, gönülden kutluyorum tebrikler efendim. En içten selam ve saygılarımla. Esenlikler diliyorum.

  • 19 ay önce

    Güne değdi,kutlarım...

    saygımla...