Adeta Özdeş Hatırlamalar

İlk akla gelenler özellikle üzerinde durulan olaylardır.Meşhurluğun getirdiği avantajlar hiç şüphe yok ki bütünü kapsamaz. Hatırlamalardaki bu kapsayıcılık da aynı faydayı sağlamasa bile bir kudret oluşturur yine de.Bu nedenle iki kişiyle başlayan karşılıklı çıkar ilişkisinde kazanan taraf olmaz.

İnsanlar arasındaki farklılık,kişinin meziyetleriyle örtüşmediğinde, bu farklarını iyi değerlendiremediği anlaşılır.Ancak,insanların dünyasındaki karışıklık çözülemediğinden ,bunun bir ödül mü yoksa bir ceza mı olduğu anlaşılamaz. Sahip olunan bilgiyi doğru noktalarda kullanamazsak farklarımızı ortaya çıkartamayız.Beğenilmek herkesin hoşuna gitse de beğenilerin yönü belirler asıl hedefleri.

Bir eşi daha olmayan düşünce kalıplarından çıkartılmış değer yargılarına göre hareket etmek kazançlı olurdu,fakat buna paha biçilemeyecek durumda olan insan olma durumunu da katarsak ibre yine bizden yana gösterir.Mümkün olabilecek en doğru aşkı yaşamak için ilk olarak yapılması gerekenin ne olduğunu kimse söyleyemez. Devamlı sınırların kavramıyla ifade edilmeye çalışılan bu sağlanmışlık tavırlarıyla en doğru yaklaşımlar bile uzaklaşır merkezden.

Karakterlere göre biçilmiş tavırların tamamlanması,gerek madde gerek mana alemlerinde olsun istenilen düzeye gelemez.Sıkıntı deryasında adım atılamayacak kadar yoğunluğun olması ,yeni muhabbetlere kapı aralar da ne dediği anlaşılmaz olan sakinliğin bile vicdanı rahatlamış olur. İnci gibi sıralı güzel huylarımıza gölge düşürecek olan tüm kötülüklerden sıyrılmanın ötesinde, uygun bir dille tekrarlanmış ve cisimleşmiş hakikatleri karakterlere göre biçilmiş tavırlar, en doğru en güzel aşkı yaşamamızda yardımcımız olabilir.

29 Haziran 2013 1-2 dakika 89 denemesi var.
Yorumlar