Ağacı Salla

'Hurma ağacını kendine doğru silkele ki sana taze hurma dökülsün.'(Meryem Suresi/25)




Tanrı; değiştirmeyi seçer, dönüştürmeyi sever.. Sabit kalması gereken, hiçbir değişim ve dönüşüme uğramamış, uğramayacak olan/lar sadece "Günah-Sevap" diye adlandırdıklarıdır ki bunlar ebediyete kadar Ol'dukarı gibi kalacaklardır!..

Oysa, belirli zaman aralıkları ile yenilenen beden, değişen toprak, genişleyen evrende değişmeden oradan oraya yer değiştiren Ruh'tur!...

Gündelik yaşamın içinde yaşam; yaşanılan şartlara göre kaçınılmaz bir şekilde an be an değişime, dönüşüme uğrar. Uğramak da zorundadır!.. İnsan eliyle yapılan her değişimde, dönüşümde Tanrı'nın oluru ve onayı vardır. Yeter ki gaflete düşülüp değiştirilemez olana savaş açılmasın!..

Savaş ilan edilirse ne olur peki?... Sonucu daha önceden belirlenmiş olanın galibi olabilir mi?.. Galip olan ve mağlup olanın olmadığını diri kalanın aldığı ve verdiği her nefesin içindeki sonsuz dönüşümleri ve değişimleri algılaması, fark edip açıklaması ile olacaktır!... İşte bunun olduğu an; sınırların kaybolduğu, yürek ile akıl mesafesinin sanılanın aksine daha kısa ve çetrefillerden arındırılmış olduğunun, ulaşılamaz olmadığının, sonsuz ve sorunsuz yaşam katmanlarının üzerine yeniden yaşamların kurulup kurulup ürendiği, geniş zamansızlık alanlarının var üstü var olunduğunu anlayacaktır. Öğrenecektir..


Nasıl ki Tanrı, değişim ve dönüşüme onay veriyor, gerekli şartları an be an sağlıyorsa ve bunu kendi çalışma sistemi içinde yapıyor, yaptırıyorsa bizlere düşen de eskiyi yenilemek için, değişimi ve dönüşümü olması gerektiği gibi tamamlamak için aralıksız çalışmak değil midir?..

Bakış açımızı değiştirmediğimiz, algımızı genişletip geliştirmediğimiz sürece hep eksik kalmış olacağız!.. Var olanı kullanmamış olacağız.. Kanaatimce bu savurganlığı yapma lüksümüz olmadığı gibi, bu cimriliği de sahiplenip, ömrü adama lüksümüz de olmamalı!..

Geri kalmışlık, kalınmışlık ; ileriye gidememek ise, gelişmişlik de geriyi değiştirip ileriden gelmek değil midir?.. Tanrı da ileriden gelen elçilerini geride kalan kullarını değiştirmesi, dönüştürmesi için göndermemiş midir?..

Bundan dolayıdır ki hurma ağacının altında aç bekleyen Meryem'e Allah; " Ağacı salla!.." demiştir.

Değiştir, dönüştür ki yasalar işlesin. Gelecek, geçmişe gelsin. Geçmiş de geleceğe dönüşsün!.. Var olan açlık kusursuzca giderilsin. Durum değişsin. Durum değişince, geriden ileriye gidecek yollar açılsın. « "Çölde yükselen ses, Rab'bin yolunu hazırlayın, geçeceği patikaları düzleyin.." diyor »(Matta3)

Tanrı'nın sistemi böyle işliyor... İnsanoğlu yerine başka formatlarda, başka boyutlarda kendi benzerlerinden gelinceye dek, yahut başka yaşam alanlarında yeni format ve boyutlara dönüşünceye dek umulur ki ziyanda olmasın!..



Amel Defteri/

30 Mayıs 2014 2-3 dakika 61 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (3)
  • 10 yıl önce

    Zamanda ve insanda sürekli değişim ve gelişim olmalı ki insanlık daha da ilerlesin. Güzel bir deneme kutlarım Dursun bey ...👍

  • 10 yıl önce

    Ahmet bey, teşekkürler..:-)

  • 10 yıl önce

    "Seçki Kurulu"na teşekkürler.. ;-)Sağ olun.. Var olun..