Ağrılarım Dualarım Çözemediklerim ve Sivrisinek

Sabah başım ağrıyordu. Başım geçti, dişim başladı. Bugün bir sürü yemek yaptım. eşim yemeğe gelmedi. Dün doğru düzgün yemek yapmamıştım. Eşim çok açım diye geldi. Hep böyle olaylar yaşarım. Her gün temizlik yaparım, evim temizken kimse gelmez. O gün evimi temizleyememişimdir. Misafir gelir. Hani "Süpürülmemiş eve misafir gelir" derler ya. Öyle oluyor. Bizim apartmanın giriş kapısı her zaman açık durur. Ben bazen elim kolum poşetlerle dolu gelirim. Anahtar çıkarmam çok zor bir anda kapıya bakarım kapı açılmaz. Mecburen poşetleri yere bırakırım, anahtarla kapıyı zar zor açar, poşetlerimi tekrar elime alır evime girerim. Ben birini çok severim. Onunla muhabbet etmek, onu görmek, onunla bir şeyler paylaşmak beni öyle mutlu eder ki, ama ben kimi böyle çok sevsem o her zaman bana soğuk davranır. Ben kimden hoşlanmasam, bu sefer de o içime düşecek gibi davranır.
Dişim de geçti. Elim sızlıyor bugün. Bileğim. Yazı yazarken zorlanıyorum.
Biri bana soğuk davranınca ben o kişiden soğuyorum. Bir daha da hiç ısınamıyorum. Hele de ben dostça, sıcak davranırken, o bana soğuk davrandıysa, anlamadığım bir sebepten. Ben bir daha ona hiç yaklaşamıyorum. Bir soğuyorum, pir soğuyorum.
Ben bir şey yapmadım. Yaptıysam da, fark etmeden yapmışımdır. İstemeden. Çok üzülüyorum ve bir daha o kişiye hiç eskisi gibi sıcak davranamıyorum.
Ağır bir şey mi taşıdım? Bu bileğime ne oldu bugün? Hatırlamıyorum da.
Sevgiye ilgiye ihtiyacım yok benim. Senin sevgin, dostluğun, ya da aşkın...Ne bileyim, göstereceğin ilgi olmasa da yaşarım. Ama ne gerek var. Sevdim seni. Bırak paylaşalım bir şeyleri.
Olmuyor işte. Ben severken o kaçıyor, ben uzaklaşınca o geliyor.
Aslında hiç önemli değil bu yazdıklarım. Güneydoğu'da kan gövdeyi götürüyor. Her gün gençlerimiz ölüyor. Ülkemizde savaş var. Her gün acı heberler alıyoruz. Evladını kaybedenleri gördükçe yüreğim sızım sızım sızlıyor. Elimizden bir şey gelmiyor. Mecburen, yemek ,içmek, hayatımızı idame ettirmek zorundayız.
Bir sargı bezi bulup bileğimi sarayım.
Ölenler için her gün dua ediyorum. Savaşların, terör olaylarının bitmesi için her gün dualar ediyorum. Kendim için istediğm bir şey yok zaten. Sürekli evlatlarım için, bu ülke için, ölenler için, ölenlerin yakınları için, yoksul insanlar için dua ediyorum. Dua etmek rahatlatıyor. Ama ölüm haberlerinin ardı arkası kesilmiyor.
Şimdi de etrafımda bir sivrisinek dolaşmaya başladı. bu sivrisinekler, uçarken neden bu kadar çok ses çıkarıyorlar ki? Dikkatim dağıldı.
Bileğim çok ağrıyor.
Sevgiler.

02 Eylül 2015 2-3 dakika 76 denemesi var.
Yorumlar