Akil Açılımı

Tivist diye bir dans vardı sanırım ça-ça gibi rumba gibi falan.. Hani abidik gubidik "tiviste gel"diye de bir şarkı eski filmlerde epeyce seyrederdik.
Şimdi bizim bu, kıvırtan cebi dolu,şatafatlı sosyetik,botoxlu,badem bıyıklı,dantel çoraplı hani şu akiller var ya akiller: Ağabeydik gubidik tivisler tek birrrr.! Padişahın emirlerine boyun eğip ülkeme ihanet ettiler.!

Peki bu padişah kim? İmralı da yatan çocuk katilidir ,yakında millet vekili seçilmezse şaşarım?
Neyse alemin ak-pak akilleri seçilmişler hırsızlar,çapulcular,yobazlar,hainler,yanar döner,Amerika'nın uşakları epeyce vardı zaten eksik olan neydi peki?
Yeni gündem yaratmak için''AKİL''sözcüğü mü ?
Çoğu vatandaşa sordum, bu "akil" kelimesinin manasını,sorduğum hiç kimse cevap veremedi bana.
İnsanları öyle bir oyuna getiriyorlar ki,medyayı da kendilerine alet ederek.!
Vatanımın topraklarını sattılar çoğu kimsenin ruhu bile duymadı.Bursa Mudanya Araplara ve diğer ülke vatandaşlarına peşkeş çekildi.Ve diğer illerimiz de satılmıştır kimsenin haberi yok bu kalleşçe alışverişten.!

Çanakkale de yatan ecdadımızın onca kanı boşa mı aktı,kemikleri hiç sızlamıyor mu şehitlerimizin ?
?'Atatürk'ün ?'onca mücadelesi boşa mı gitti?
Gündemler yaratarak vatandaşlarımızı gündemleriyle dikkatlerini dağıtmaktadırlar.
Türkiye'de AKİL(!) adamlar önce medyada boy göstermiştir. Halkımızı bölünme anayasasına ikna etmek için ellerinden geleni ardına koymamaktadırlar.
Akil İnsanlar Heyeti Marmara Grubu'nun Bursa'daki toplantısında dramatik bir protesto yaşandı. Akil insanları protesto eden Kürt gazi, "Ben mayına basarak iki ayağımı verdiysem, bu ülkenin bölünmez bütünlüğü için verdim" dedi. .

'Akil listesinde olmayı hakaret sayarım' diyen Prof. Altuğ, 'Mustafa Kemal'in emaneti T.C.'ye laf söyleyecek adamın alnını karışlarım' diye meydan okumuştur.

Akil ne demektir?
Gerek tecrübesi, gerek bilgisi, gerek de yaşı itibariyle belirli bir alanda sözü dinlenen, otorite durumunda olan, yaklaşım ve çözüm önerilerine değer verilen, sayılıp, sevilen, "uzman" ya da "duayen" kavramından farklı olarak içinde "kamil insan" kavramını da barındıran kişi.

29 Nisan 2013 1-2 dakika 43 denemesi var.
Yorumlar