Akşam Çayı

Akşam Çayı

Üzerindeki yorgunluğun rahatça bitmesi mi demektir nedir, nedense hep güzel olur akşam çayı. Herhalde çok iyi demlenmesinden kaynaklanıyor. Baksana yine üç bardak içtim, birazdan dördüncüyü isteyeceğim. Soğumasın ne olur, az daha aygazda altı yansın demliğin. 

Bugün öyle yoğun bir iş günüydü ki sormayın. Sanki sırtımdan tüm yükleri tek tek indiren bir güç var. O güç de hiç şüphesiz akşam çayı. Hem çayımı yudumlarken çocukların dertlerini de dinliyorum. Okulda dersleri nasıl ? Arkadaşları iyi mi, terbiyeli mi ? Hangi arkadaşlarla geziyor ? Öğretmenleri onlardan memnun mu ? İnanın bu sohbeti de ettikten sonra içime bir huzur doğuyor. Gelelim bizim hanıma. Yahu hep sen mi diyeceksin iş nasıl geçti diye. Bu defa da ben diyeyim, hanım bugünün nasıl geçti. İyi misin, sıhhatte misin ? Ayrıca babamın, annemin de hatrını sormadan olmaz. Onların gölgesi yeter bize.

Görüyor musunuz, bir akşam çayı, eve sıcacık sohbet havasını nasıl da getiriyor. Öyle samimi, öyle iyi niyetli, öyle içten.


06 Aralık 2022 1-2 dakika 90 denemesi var.
Beğenenler (7)
Yorumlar (2)
  • Bir “Akşam Çayı” ruhu aydınlatır, duyuları keskinleştirir, hafiflik ve enerji verir, can sıkıntısını ve hayal kırıklığını giderir. Bu çay, büyük sorunları küçük sorunlara, küçük sorunları ise hiçe çeviriyor üstadım. Çok değerli paylaşımınızı tebrik ediyor, saygılarımı sunuyorum.