Akşam Karanlığı

Akşam Karanlığı

Genellikle endişe edenler için akşam karanlığı, istenmeyen bir şey olabilir. Telaş yapanlar için, pek sevilmeyen bir şey de olabilir. Ama bu, hayallerin suya düştüğü anlamına gelmez. Sen biraz daha dışarlarda fazla gezecegim diye sürekli gündüz mü olsun ? Kuşlar hep gökyüzünde uçacak diye etraf aydınlık mı olsun ? Akşam karanlığının da kendine göre ayrı bir güzelliği vardır.

Güneşe dikkat edin. Yavaş yavaş nasıl da alçalıp kırmızı rengini boydan boya yayıyor. Hele bir de bu denizin ortasında olursa. Vallahi bu manzarayı seyretmek için balkona kahveni alıp gelmezsen ben adam değilim. Peki o beyaz bulutlara ne demeli ? İstirahat etmek için, yerini bu kez yıldızlara bırakır. Yıldızlara bakarak sayfa sayfa yazılır şiirler. Yıldızlara bakarak iyi dilekler tutulur. Yolda düşerim diye korkuyorsan yanılıyorsun. Daha sırada sokak lambaların yanması var. O da ayrı bir güzellik tabiki.

Velhasıl akşam karanlığını sevin bence. Şimdiden huzurun kokusu burnuma gelir gibi oldu. Bunları yazarken saat daha 09: 30 Sabahleyin böyle ilham geliyorsa, akşam karanlığında yazsam kim bilir ne olur ? Vesselâm...


15 Nisan 2023 1-2 dakika 90 denemesi var.
Beğenenler (4)
Yorumlar