Ali Cengiz Oyunları

Yanlış yapıyorsam, doğrusu hoşuma gitmemiştir, hesap mı vereceğim, felsefesiyle yaşıyor!

Bu adamın söyledikleri ve kurduğu cümlelerin herhangi birini veya benzerini, herhangi bir vatandaş veya bir yetkili kullansaydı, şu an demir parmaklıklar ardında tespih örmeye başlamıştı!

Azıcık sabırlı olun anlatacağım, öyle bir çırpıda yazarsam işin tadı olmaz, ben anlatayım, siz şifreleri çözün derim!

''Masum değiliz hiçbirimiz'' dedi, hala gönül bağı olduğunu dillendirdi!

Yetti mi? Yetmez!

Haydi, öncesine gidelim biraz, Başbakanımız, "Hoca efendinin bizden bir emelleri olur mu?" dedi, yıl 2013 bu laftan zamanın başbakanının haberi var mıydı, yok muydu belli değil! Sonrasında arkasında durmak zorunda kaldı veya bırakıldı!

"Hocaefendi bana göre siyaset üstü bir insan. Bir partinin dar kalıpları içinde, ya da hükümetin her yaptığına 'aferin' diyecek bir düşüncede görmemek lazım dedi, yıl yine 2013

Kanun Hükmünde Kararnameler için “bir faciadır” demiş ve "Çevremde o kadar çok bu felaketi yaşayan insan var ki, ben onlara acıyorum, merhamet ediyorum. Aslında onlardan da özür diliyorum" ifadelerini kullandı yıl 2019

Bunlar sonrası, bir de öncesi var, "Silahlı terör örgütünün Fethullahçı olduğunu o gece öğrendim, bana ahmak diyebilirsiniz" dedi yıl 2018

Bakın daha neler var ''Ben şundan çok eminim, bu 80 milyonluk kitlede belki 80 kişi haricindeki herkes Fethullah Gülen'in belki bir dini lider olarak görmüştür” dedi. Devam etti, “belki eğitim hizmetlerinin güzelliği karşısında bir sempati beslemiş olabilir” ama o 80 kişi hariç, hiç kimse 15 Temmuz gibi bir ihaneti düşünmemiştir" dedi, yıl 2017

Zaten bunları birçoğunuz biliyor, şimdi size, bilmediğiniz bir şey söyleyeceğim.

İşte ben o seksen kişi içerisindeyim!

Ne mutlu bana!

Şimdi gülsem mi, ağlasam mı şaşkınım!

Bu ülkeyi yönetenlerin, birçoğu “bilmiyordum” deyip yırtarken, bilmiyordum diyen bir vatandaş neden “yırtamıyor” zihnimi bulandıran konu işte budur!

Şimdi birileri parti kuruyorlar yeniden ve o suratlarına yerleşmiş olan yapmacık gülümseme ve samimiyetsizliği gördükçe aklıma gelen gelmeyen ne varsa sıralıyorum!

Bir zamanlar olanlarla hiç ilgileri yokmuş gibi, sanki o günahlar onların değilmiş gibi, sanki ülkenin içine edilirken uykudaymışlar da, haberleri olmamış gibi davranmaları insanı çileden çıkarmaya yetiyor!

Ateşi sönmeyen volkan gibiyim yeminle!

Üstelik bu ülkede bir de YİK var duydunuz mu? Yani ülkenin akıl danışılan insanları diye özetleyeyim, gerisini siz anlayın!

Yukarıda saydıklarımızı geçmişten günümüze yapan, uygulayan, planlı veya plansız, bilerek veya bilmeyerek içinde bulunan vatandaşımız, bu kurumda görev yapmaya devam ediyor!

Bu kadar aldatılmaya açık, bu kadar saf bir insana ülke olarak hala maaş ödüyoruz!

Bazen diyorum rahmetli Rıfat ILGAZ bir senaryo yazdı, acaba ülke olarak onu mu oynuyoruz, diye de merak ediyorum!

Aklımıza mukayyet olalım olmasına ama bu kadar Ali Cengiz oyununa akıl mı dayanır!

Siz en güzeli NETFİLİŞK izlemeye devam edin, her şeye rağmen en azından yazılan senaryoların bir film, dizi veya herhangi bir şey olduğundan eminiz!

En azından yasaklanıp kapanana kadar izleyin!

Ülkeyi izlemeye ne akıl dayanır, ne yürek!

Bu arada zaten kendin bu konuda izin vermiştin, senden bahsederken "ahmak" diye bahsediyorum, bilginiz olsun!

Kalın sağlıcakla, kalabilirseniz!

Dip Not;

Ali Cengiz Oyunu;

“Kurnazca, haince aklı durduracak iş yapmak” anlamında kullanılan bir deyimdir.

08 Temmuz 2020 3-4 dakika 95 denemesi var.
Beğenenler (3)
Yorumlar (3)
  • 3 yıl önce

    Hep bunlar netfilişk' ın suçu ama........

  • 3 yıl önce

    Akıl tutulması diye bir deyim var ya, işte hepimiz onu yaşadık aslında bir zaman. Bayıla bayıla seyrettik televizyonlarda bu sümüklünün konuşmalarını, Türkçe Olimpiyatlarına balıklama daldık... Bilemedik, tahmin edemedik aslında o küçük beyni ile bunları yapamayacağını, arkasında daha bir üst akıl olduğunu derin devletler topluluğu olduğunu... Bu oyunlar bitmedi, bitmez, bitmeyecek bize düşen it ürüdüğü zaman kervanı yine yürütmeye çalışmak olacaktır... Kutluyorum kardeşimin güzel yazısını...