Allah kabul etsin!

İnsanoğlu dünyanın en zeki varlığıdır. Öyle olduğu düşünülmekte ve öyle bilinmektedir. Bana göre her canlının zeki olduğu bazı konular ve kabiliyet sahibi olduğu alanlar vardır. Yani insanoğlundan bile zeki olduğu zamanlar, kategoriler olabilir!

Bir karga, bir maymun, bir fil bile, bazı zamanlarda insanoğlundan daha zeki olabilir veya zeki davranabilir...

Neden bu konulara girdik, malumunuz Ramazan ayındayız. İnsanoğluyuz ya hani, zeki varlıklarız. Bu ay biz insanlar için bulunmaz bir nimet, tıpkı, mübarek günler, geceler gibi...

Yani, bu günlere gelene kadar her şeyi yap, alkolün dibine vur mesela, çal, çırp, hiç sorun değil, nasıl olsa dindar yanın Ramazan ayında hortlar ve içtiğin alkolü veya günahları temizlenir gider. Tıpkı hasretle beklenen yağmurun kurumuş toprakları ıslatıp, tozlanan yaprakları yıkaması gibi...

Tabi konu genişledikçe insanın midesi de bulanmıyor değil! Etrafına bakıyor, görüyor ve zeki olduğun için bazı değerlendirmeler de yapmak durumunda kalıyorsun!

Şimdi tüm bunları bir aptal/zeki olarak ben görebiliyor ve nabız tutabiliyor isem, Yaradan zaten bilir, görür ve duyar!

Ne diyelim, her Cuma vicdanlarını ütüleyen biz zamane Müslümanları, şimdi de işkembeleri temizlemeye çalışıyoruz! İşkembeler temizlenir belki de günahlar konusunu Allah bilir!

Her şeye rağmen, gülümseyerek, Allah kabul etsin, diyorum...

31 Mayıs 2018 1-2 dakika 95 denemesi var.
Yorumlar