Allah Türkçe Bilmiyor mu

Ünlü tarihçimiz, devrimci Sinan Meydan’ ın çok sayıda kitaplarından biri de üzerinde karınca gezinen tuğla gibi oku oku bitmez çok değerli bir baş ucu kitabı olan rte’ nin “Tarihi Tezlerine” El-Cevap’ tır. Bakın bu kitabında 354 ve 355. Sayfalarda neler demiş, dilim döndüğünce açıklamaya çalışayım.

Bilindiği üzere Ulu Önder, Türkiye’ nin kurucusu, Devrimci Atatürk, dinci şarlatan, dini kendi çıkarları doğrultusunda eğip bükerek kullanan ama dini gerçekleri Türk halkından gizleyerek kötü emellerini sürdürmek isteyenleri bu emellerinden alıkoymak, Türk halkının da dinini kendi anlayacağı dilde öğrenmek ve kullanmak, Kur’ an’ ı gerçek yönü ile öğrenmelerini sağlamak için Kur’ an’ ı, ezanı, hutbe ve duaları Türkçeleştirmiştir.

Kur’ an’ da Nisa 119’ da şeytanın bir oyunu olarak adlandırılan “anlamadan okuma” oyununu bozmuştur.

Dinci şarlatan, dini kendi çıkarları doğrultusunda eğip bükerek kullanan ama dini gerçekleri Türk halkından gizleyerek bu kötü emellerini sürdürmek isteyenler buna karşı çıkmış ve çıkmaktadırlar. İşe de Atatürk’ e dinsiz diyerek başlamaktadırlar. Başka türlü bu gerçeklerle baş etme güçleri bulunmamaktadır. Çünkü güneş balçıkla sıvanmaz!

Onlara göre Arapça “Allah” sözcüğü yerine Türkçe “Tanrı” sözcüğünü kullanmak bile dinsizliktir. Oysa ki “Yaradan’ ın en eski adlarından biri Türkçe “ Tanrı” sözcüğüdür. MS 8. Yüzyılda Orta Asya’ da “Tengri” diye kullanılan bu sözcük, MÖ 4000’ lerde Sümerler’ de “Dingir” olarak kullanılmıştır. Yani Türkçe “Dingir/Tengri/Tanrı” sözcükleri Arapça “Allah” sözcüğünden daha eski bir sözcüktür.

Ayrıca insanların Yaradan’ ı kendi dillerinde çağırmalarından daha doğal ne olabilir ki? Bunun dinsizlikle ne ilgisi var? Yoksa bizim dinciler Allah’ ın Türkçe bilmediğini mi sanmaktadırlar?

Yunus Emre, Molla Feneri, Süleyman Çelebi’ nin Arapça Allah yerine Türkçe “Tanrı” ve “Çalab” adlarını kullandıklarını bilemeyecek kadar da mı cahiller?

Unutmayın Atatürk çok önemli bir şey daha demiş bizlere, "Özgürlük ve bağımsızlığını elde etmiş uluslar dilini de yabancı diller boyunduruğundan kurtarmalıdır".

07 Aralık 2020 1-2 dakika 14 denemesi var.
Beğenenler (7)
Yorumlar (2)
  • 3 yıl önce

    Değerli hocam bir insanın iç dünyası aydınlanmamış sa kalbi mühürlenmişse Daha yapacak bir şey yoktur kısa keseyim ALLAH her dilden bütün yarattıklarının Her birisinin dilini ve ne düşündüğünü bilendir ondan izinsiz yaprak bile kımıldamaz çok değerli bilgiler emeğinize ve gönlünüze sağlık tebrik ederim anlamlı bilgiler İçin teşekür ederim saygılar selamlarımı sunarım

  • 3 yıl önce

    Bırak Türkçe olmasını, yeni yazıyla yazılmasını , okunmasını bile istemiyorlar sömürülerini sürdürmek için. Kaynanam eski yazıdan Kuran okumaya çalışıyordu.Niye deyince böyle okumak sevapmış ,dedi. olay bu!