Alt Bilince Kendi Bahçemden Mecazlamalar

Tanık olduğum bir çok yarı kapalı yolculuğun hikayesi bitmez.Yazmayı mücadele olarak gören farklı umutsuzluk açıları geliştirilene kadar böyle daha rahattım.Yeni öykülerdeki milyonlarca ayrıntının üzerinde durulmadan okunması ,bir kez koparılmış olmanın geri dönülemezliğiyle karşılaşınca birbirinin içinden geçen bileşkeler çıkıyor. İnsanların yardımına koşmak için kaybetmiş olduğum bilgi çıkışlarını yakalamam gerek.Böylelikle her gün,düzenli saatlerde yazılan yazıların verimini almak kolaylaşır.Hislerin noktalanmasıyla,alkışlara ihtiyaç duyan alt bilincin akışını sekteye uğratmadan bitirmem gerekiyor bazı şeyleri.Kitap eklerinde bulamadıklarımı kendi bahçemde yetiştirebilirim.

Altın kuralları uygulamanın her zaman başarı getirmeyeceği de bir gerçek.Paylaşımların altını oyarak buralara kadar gelmişlerin yarattığı etki daha çok oluyor nedense.Senelerdir takip ettiğim unsurları başvuru kaynağı olarak göstermenin zamanı geldi sanırım.Kendi yetişkinliğimi açıklayacak çok sayıda beslenme fikri buradan doğuyor işte.İyi bir fırsat yakalamışken yarıda bırakmamak için gösterilen tüm çabalara saygı duyuyorum.Ama bakışmaların yaşattığı iniş çıkışların bir ölçüsü yok.Kendini geliştirmek,zor oluşumların çağrısına uyarak oluyor biraz da. Buna karşı gelmek, işlemenin önünde koca bir engel.

Hesaplaşmanın zorluğunu öğreniyorum bu taslaklarda.Deneyimlerim sayesinde ,daha çok az da olsa bir yerindelik var,karşıma çıkan zorlukların öğreticiliği önemli benim için. Ders almayı bir gündelik hayat tercihi olarak görebilmeliyim. Dünyayı takip edebilmek için bir çok ipucu oluyor bu derslerde. Soyutluk yönetiminde en önemli kararlardan çıkardığım sonuçlar bana bu konuda çok yardımcı oldu.Artık daha hızlı kararlar alabiliyorum.Nasıl gelişime doğru yöneleceğimi ise gerçekte tam olarak sağlayamıyorum. Zamanla bu yola doğru atılan hayali kavramlardan daha öğrenilecek çok şey var.

Birikim de çok önemli tabi.Bir ayağı bugünlere uzanmış değişim üçlüklerinden uzun ve yüksek yerleşim yerlerine giden bir hat var kafamda.Yollarından geçerken takdir ettiğim insanlarla karşılaşıyorum bazen.Pek uzun konuşamasak da ,onların pek boş vakti olmayacağını biliyorum. Zamanı kullanma konusunda çok hassas bu insanları seviyorum gerçekten.İlişkilerinde en ufak bir tehlike sezmedikleri sürece düzenlerini bozmuyorlar.Değerlerin dışına taşan bazı örnekleri gündeme getirmemek gerektiğini öğrendim onlardan. İnsanlıktan yana olan tavırları , çok güzel bir tanımlara sığmama örneği olarak hayatımdaki yerini alıyor.

11 Temmuz 2013 2-3 dakika 89 denemesi var.
Yorumlar