Amin

Bugün seni ne kadar özlediğimi bir kez daha anladım sevgili...
Hava soğuk, rüzgar tenimle oynaşıyor yine... Önümde iki sevgili, kızın saçları kısa fakat rüzgar onu da rahat bırakmıyor, sevgilisi ellerini toka ediyor kızın saçlarına... içim acıyor... sen en çok saçlarımı severdin. altın saçlım, güneş bakışlım derdin.
Rüzgar rahat vermiyor sevgili. Yalnızlığı toka ettin saçlarıma bir hoşçakalla... ama tutmuyor işte. Sensiz hayat dikiş tutmuyor.
Senden sonra hayatıma insanlar soktum. Hani belki unuturum, belki daha çok severim, belki acım hafifler, belki diyorum ya, belki seni bulurum başka bakışlarda diye... beklilerle avuttum kendimi çok zaman. Ama bulunmuyor sevgili, bir kere sevdi mi gerçekten, aynı bakış bulunmuyor.
Senli yürünen sokaklarda adımlar anlamsız şimdi... uzun kollu kıyafetler giyiyorum, parmaklarımı avuçlarıma gizliyorum... yüzüğü de halen çıkartmadım. Eskiden olsa takmak istemezdim. Kavgalar ederdik bu uğurda saatlerce. Ben senin köpeğin miyim, tasmam mı bu benim derdim. Şimdiyse parmağımdan ayırmıyorum yüzüğümü. Sahibini kaybetmiş bir köpeğin sadakatiyle sakınıp saklıyor, kimseyi yanıma yaklaştırmıyorum.
Severek ayrılanlar acıyı bilirlermiş sevgili.
Severek... Sahi sende hala seviyor musun beni... Duyuyorum insanlardan. Her gelene benden söz ediyor, rakıya meze ediyormuşsun anılarımızı. Bitmek zorundaydı diyormuşsun. Zorundamıydık gerçekten. Tamam herkes bir gün ölür. Ama erken değil mi be sevgili... Çok mu erken yaşadık, yoksa hayat mı erken terk etti bizi.
Özlüyorum sevgili. Gözlerinin sonsuzunda kaybolmayı özlüyorum. İskelede saatlerce hiç konuşmadan omuz omuza oturduğumuz günleri özlüyorum. Bak artık özgürlük nutukları da atmıyorum. Sen olmadıkça dünyamda, tüm acun benim olsa ne fayda... sızlıyor işte... Bir eksik tüm oyunu bozuyor. Sen olmayınca yaşamanın anlamı kalmıyor. Kal da denmiyor gidene... Gururum hoşuna giderdi, bak sevgili kal diyemedim, hoşuna gidebilir miyim şimdi. Gidemem biliyorum. Şimdi dönüp gelsen kabulde edemem. Ama özlüyorum olmayacak dualar vardır ya... Ben unutmaya amin diyorum.
Elbet öleceğim.
Amin.


Gizem Çavuşoğlu

27 Nisan 2011 1-2 dakika 16 denemesi var.
Yorumlar