Anayasanın Özü

Son bir kaç yıldır ülke gündeminden düşmeyen ?' sivil anayasa'' çalışmaları hız kazanmış durumda.
Öyle ki kapitalizmin ve emperyalist çıkarların korunacağı şüphesiz kesin. Özellikle referandum sürecinde; reformist liberal örgütlerin ?' halk anayasası'' sloganı ; bugün anayasanın kimin tekeli doğrultusunda oluşturulacağına işarettir. Zira son süreçte 12 Eylül askeri cuntadan farksız bir şekilde işleyen devlet mekanizması, dünyanın en ilerici anayasasını sunacakları vaadinden oldukça uzaktır. Gerek işçi sınıfının, gerekse komünist örgütlerin hiçbir talebine burada yer olmayacağı açıktır.
Mevcut işadamı derneklerinin ve iktidarın bu eksen etrafında sürekli ?'ilerici ülke ?' sloganları kimin çıkarlarına hizmet edeceğinin ispatıdır.

Tüm dünya ülkelerinin anayasalarında, mutlak derin devletin işlevi üzerine kurulmuş maddeler var olmuştur. Bu değişmeyen gerici devlet politikalarında fişlenecek yeni halk tabanı oluşturulmaktadır.
Yeni anayasa çalışmaları da bu biçimde sonlandırılacaktır.

Son birkaç aylık baskı ortamını değerlendirdiğimiz zaman, hukuk dışı tutuklamalar, Kürt halkına yönelik yapılan vahşi saldırılar, demokrasiden bahsedenlerin ne kadar samimiyetsiz olduğunu gösteriyor. 2011 Bütçesi açıklandığında, payın büyük bir kısmını militarist örgütlenmenin kanadı olan yerlere ayrılmış, ufak bir kısmı ise eğitime harcanmıştır. Ki harcanılan tutarın tamamı eğitimden çok personel giderlerini karşılamıştır. O halde sivil anayasadan çok yeni derin devlet örgütlenmesinin gelecek yıllarda ülkeyi ne denli karanlığa sürükleyeceğini hep beraber göreceğiz.

12 Eylülle hesaplaşıyoruz ve derin devlet ortadan kaldırılıyor safsataları, halkı tamamen yeni anayasa çalışmasında aynı eksene toplaya bilme sloganıdır.

Öyle bir anayasa olmalı ki; içinde barış olmalı, içinde ezilen halkların özgürlüğü barınmalı. Bu anayasa birilerinin egemenliği altında değil, halkların kararlı savaşımı ile var olacaktır..
Umut Fakirin Ekmeğidir... Halk elbet kendi anayasasını bir gün hesaplaşarak yazacaktır..

10 Şubat 2012 1-2 dakika 22 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar