Angelina Jolie Neden Somali'ye Gitmedi

İyilik meleği olarak tanınan, aynı zamanda Birleşmiş Milletler iyi niyet elçisi de olan, Amerikalı aktrist Angelina Jolie, bildiğiniz gibi Dünyanın sorunlu bölgelerine dikkat çekmek ve yardımcı olmak amacıyla sık,sık ziyaretler gerçekleştiriyor.

Kendisi Suriyedeki olaylara dikkat çekmek için, Ülkemize kaçan Suriyeli mültecilerin Hatay Altınözündeki kamplarını da 17.06.2011 de ziyaret etmişti.

Ama, her nedense bugün Dünyamız üzerinde hemen, hemen en kötü durumda olan ve açlıkla, ölümle mücadele eden Somali'ye ne Birleşmiş Milletler, ne de İyiilik meleği Angelina, gereken ilgiyi göstermiyorlar.

Bildiğim kadarıyla Angeline Somaliye gitmedi.

Bu da bana Angelina'nın gerçekte, Amerika ve Birleşmiş Milletlerin çıkarlarının söz konusu olduğu ülkelerde, dikkati oralara çekmek için kullanılan boyalı, plastik bir bebek olduğunu düşündürüyor.

Somaliye gönderilmedi. Çünkü, söz konusu ülkelerin Somaliden büyük beklentileri yok.

Yani, bir anlamda, Somalililer kaderlerine terk edildi. Küresel ekonomik bunalımın salladığı, sürekli kan kaybeden egemen güçlerin, Somaliye ayıracak paraları ne yazık ki yok.

Acaba, Somalide bu güçlerin işlerine yarayacak, özellikle petrol, uranyum gibi enerji kaynağı, ekonomik varlıklar olsaydı. Hal böyle mi olurdu.
Eminim, hepsi Somaliye her türlü yardım için üşüşürlerdi.

Tıpkı, şu anda Libya'ya üşüşmeleri gibi.

25 Ağustos 2011 1-2 dakika 138 denemesi var.
Beğenenler (2)
Yorumlar (1)
  • 12 yıl önce

    Güzel bir yaklaşım. Burada Angeline Jolie veya bir başkası isimlerin hiç önemi yok, ne yapıyorsak yapalım gösteriş için olmasın yeter ki, bir yere gidip de yüzelli tane gazeteceiyi eğer oraya çağırıyorsanız, onlarada bir garibin başını okşarken poz veriyorsanız, yaptıklarınızın hepsi boş gitmiştir bence, millet açlıktan kırılır gıkı çıkmaz Somali'de, o batılı dedikleri ülkelerde, Guiness Rekorlar Kitabına girmek için otuz sosisli mi yesek kırk sosisli mi yesek diye yarışmalar düzenlerler. Güzel yazı kutlarım...😅