Ankara Aşkı

Plansız, programsız ama yerli yerinde sevdim seni. Aşık olmak için takvimlerden ne ay ne de gün seçtim. Sınırsız bir sevdaya, senin sınırlarından da büyük tutuldum.

Seninle çarpmaya başlayan yüreğim, seninle yaşadı bütün sevinçlerini ve kederlerini. Misafirperverliğin, sıcakkanlılığın, mertliğin ve ciddiyetinle tanıdı seni.

Rüzgârın oldukça ters eserdi. Bazen ayazın vururdu yanaklarıma. Varsın olsun! Zaten hep "Çetin olmalı aşklar; tıpkı kara sevdalı kışlar gibi" derdim. Olmadı bir şikayetim.

Üşüyen ellerimi, yaşaran gözlerimi az mı sakladım senden.Bazen yalancı güneşinle aldatsan da, gerçek yüzünün soğukluğuna da alıştırmıştın beni.

Tepeden tırnağa sırılsıklam etsen de, bilirdim bu hallerinin gelip geçici olduğunu. Baharınla güller açardın gönül bahçemde. Senin havanda, adımladığım kaldırımlarda ıhlamur kokusunu içime çekmek ne kadar da güzeldi.

Bazıları rengini soğuk ve soluk buluyorlardı senin. Onlar bilmiyorlar ki senin içini ve ilçelerini. Açtığında; sapsarı, ışıl ışıl parlayan saçlarını omuzlarında hissetmişler miydi? Ya da batarken; semalarındaki renk cümbüşünle gözlerine ziyafet çekmişler miydi acaba ?

Bahtı karaların değil bahtı açıkların şehrisin sen Ankara! Cumhuriyet güneşi senden doğdu ve şehir şehir ışık saçmaya devam ediyor. Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir ne büyük onur ki senin toprağında!

Kurtuluş Savaşımızın idare edildiği, milli mücadelemizin sembolü, baş tacım, başkentim, yaşam merkezim başka söze ne hacet alenen itiraf ediyorum : "Seni çok ama çok seviyorum."

Ben Ankara'ya olan sevdamı yazdım ama biliyorum ki her şehrimizin ayrı bir destanı, ayrı bir güzelliği vardır. Yine biliyorum ki bugün bütün yürekler ayrı bir heyecanla ama aynı sevdayla çarpıyor.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız hepimize kutlu olsun.

29 Ekim 2011 1-2 dakika 31 denemesi var.
Beğenenler (2)
Yorumlar (4)
  • 12 yıl önce

    Milli Mücadele'nin küçük bir Anadolu kasabası bugün dünya devi olmaya çalışan Türkiye'nin başkenti, hemşehrisi olmakla gurur duyduğumuz güzel şehrimiz. Şarkıda dendiği gibi ''Sen den yardım umar her düşen dara, yetersin onlara güzel Ankara'' Düzen tertip herşey var. Kutladım Aysel hanım güzel bir yazı kaleme almışsınız...👍

  • 12 yıl önce

    Ahmet Bey teşekkürler güzel yorumunuz için. Ankara doğduğum ve tanıdığım bir şehir. Başka bir ilde hele ilk gidiyorsanız ne kadar yabancı oluyorsunuz. Ama uzun yıllar yaşadığın şehir insanın evinden farksız oluyor. Sahipleniyor, daha bir güvende hissediyor insan. Ciddi ciddi güzel bir bağ oluşuyor. Teşekkürler. Saygı ve selamlarımla.

  • 12 yıl önce

    Şiirin içinden çıkıp gelen ve tüm heybetiyle tam yüreğimize yerleşiveren bir abide Ankara. O simsiyah kurum yağan günlerden bu güne ne değişmiş pek göremesem de her haliyle yaşanılır bir yer olduğunu tahmin edebiliyorum. Birkaç gün önce oralarda olacaktım, ancak kısmet olmadı. Siz yine de iyi Bakın Ankaraya... Sevgiyle.

  • 12 yıl önce

    Merhabalar güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Dediniz de aklıma geldi. Bir zamanlar yani doğal gaz gelmeden önce göz gözü görmezdi canım Ankara'mda. Allah'a şükür kurtulduk o günlerden. Doğduğum ve tatiller dışında hiç ayrılmadığım bir şehir olduğu için sanırım çok seviyorum Ankara'yı. Yazı iyi sıcaktır, kışı için de doğulular bizim oralardan daha soğuk derler hep. Ama düzenlidir Ankara. Ben de amma övdüm ama öyle. Selamlarımla.