Anne olmayı başarabilmek

Anne olmak önce hamilelikle başlar. Tenimize,etimize içimize sığan başka bir canlının varlığını bilmek, o canlının ise bizim bir parçamz olduğunu bilmek, anne adayı olmamızı heyecanlandırır. Bundan sonra, aldığımız nefesle, atan kalbimizle her şeyimizle, hayatımız çift kişilik olur.



Doğum anı ise, acısıyla sancısıyla ecel teri döktürür. Bizi yoran, hırpalayan yoğun bir ızdırap olmasına rağmen,gelecek muştuyu beklemek, tüm acılarımızın değer olduğunu hissettirir.sancılarımız bu manevi ve ulvi duyguyla hafifler..
Kucağımıza gelen minicik bir canlının varlığın,melek kokusu,minik gövdesi,ğöğsümüze değdiğinde,bu mutluluk kat ve kat artar.
Bebek bakmanın en ince ayrıntılarını,o andan itibaren öğreniriz.lakin önceleri hiç eğitim almamamıza rağmen,annelik iç güdüsüyle,sağ duyumuzla,kontrol sistemimiz devreye geçer.amatörce başlanılan annelik,öylesine zorlu ve büyük aşamalardan geçer ki,zamanla bilgi donamımız kuvvetlenir.
Sürekli ağlamalar,hep anneyi tedirgin eder.Gece uykusuz yavrusunu bekler,gazını sancılarını giderir.Emeklemeye ve hareketlenmeye başlladığında,annenin dört eli,dört ayağı,dört gözü olur.ilgsini yavrusuna çevirir.onun geçireceği en ufacık kaza,anneyi üzer.bebeğin diş çıkarmaları problemli geçer.anne bu durumda da ataktadır.Bebeğii doktor kontrolünde aşılarını muntazam takip eder.
Çocuk bütün bu evrelerden annesinin,sonsuz emeğiyle geçer.sonra okul hayatı başlar.annenin sorumluluğu daha bitmemiştir.Eğitim hayatı boyunca,çocuğuna en fedakarından,en mükkemmelinden katkı sağlamak için hep didinir.
Büyüdüğünde ise,kendi seçeneklerini sunan çocuğun anneyle uyumu kopar,artık birey olduğun,fikir ayrıcalıkları olduğunu savunur,küçükken annesiin pişirdiğini yiyen,giydirdiğini giyen,elinden tutup gittiği yere giden çocuk değişir.ANNE bu saatten sonra çocuğuyla uyum içine girer.oona ayak uydurmaya çalışır.(tabiiki gerekli ve geçerli durumlarda)
Annenin çocuğunu doğru yetiştirmesi çok önemlidir.Bu yolda doğruları bulmak,doğru şeyler yapmak çok ince detaylardır.Hiç menfaat gütmeden çocuklarını yetiştiren tüm annelerin emeği boşa çıkmaz umarım.

21 Mart 2010 2-3 dakika 74 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar