Araf

Yaşam,  artısı ve eksisiyle alınan kararların ortaya çıkan sonucudur. Kişi, düşüncelerini faaliyete geçireceği zaman kafasında olasılıkları hesaplar, senaryo yazar. Bunun ardından aldığı riskle beraber uygulamaya koyulur. Bunun sonucunda ortaya çıkan durum iyisiyle kötüsüyle alınmış kararların sonucudur.

   Aldığımız kararlar önemli olup olmamasına rağmen birer "cennet" ve "cehennem" niteliğindedir. Bazıları bize fayda sağlayıp rahatlatsa bile bazıları başımızı sıkıntıya sokar. Neticesinde insan, manevi olarak cennet ve cehennemi tadar. Cennette  de cehennemde de uzun süre veya ilelebet kalmak, kişiye bağlıdır.

   Cennet ve cehennemden daha belirsiz, ürkütücü bir yer vardır insan zihninde: Araf... Yukarıda da bahsettiğim gibi, her türlü inançta dahi, cennet ve cehennem kavramları insan faaliyetleridir aslında. Seçim yapmaktan ziyade seçimleri uygulamak önemlidir. Ama bazı kimseler vardır ki seçimini uzatır da uzatır... işte o anda o insan ne cennettedir ne de cehennemde... Günah ve sevap sayıları, faaliyete geçmediğinden dolayı eşittir. Bu yüzden de ödülü veya cezasına bakılmaksızın bir yere ait değildir, kişi Araf ' ın sonsuz matematiği ve olasılığı arasında kaybolmuştur. Ve en yakın zamanda karar vermezse, çıkmak için debelendiği bataklıkta daha derinlere batacaktır.

  Bin düşünmekten daha iyi olan bir şey varsa o da, en kötü sonuçlarına kadar, karar verip uygulamaktır. Düşünmenin yararlı olduğu yadsınamaz fakat karar verirken olasılıkları düşünmekten çok olanlardan sonraki olasılıkları düşünmek, Araf'ta kalmaktan iyidir.

12 Aralık 2015 1-2 dakika 2 denemesi var.
Beğenenler (2)
Yorumlar (5)
  • 8 yıl önce

    Yaradan aklı boşuna vermemiş insanoğluna düşün demiş derin düşün doğru yolu bul cehenneminde sensin cennetinde

    tebrikler genç adam😙

  • 8 yıl önce

    Sermin Hanım, değerli yorumlarınız ve desteğiniz için sonsuz teşekkürler😆

  • 8 yıl önce

    İyi ya da kötü bir şeye karar vermek en güzeli. Genç arkadaşımız ve yazısı umut vaat ediyor gelecek için. Daha sık yazması ve paylaşması dileklerimiz ile başarılar her zaman onun ile olsun diyelim. Tebrikler içtenlikle Can Akbalıka güne yakışmış...👍👍😙

  • 8 yıl önce

    Ahmet Bey, ilk denememde böyle güzel insanların yazdıklarını okumak, onur verici... Teşekkürler

  • 8 yıl önce

    Denememi, günün denemesi seçen Kurul'a teşekkür ediyorum