Arayışı Sınırlamak

Yakından izlediğimde etkilenmeye başlamıştım, dönemlere bölerek anlatılan hikayeler daha gerçek hayata benzer şekilde oluyordu. İlk akla gelen değil de ,genellikle sonradan anlatılacağı üzere hazırlanmış tekniklere göre yapıldığından estetik bir değer de taşıyordu böyle hikayeler.Özgünleşerek sorular sorduğumuzda her şey soluklaştıktan sonra olan neyse aynısı olacaktı. Geleneklerin dışına çıkılarak geliştirilen anlatılar sanırım gelecekte daha çok kullanılacak.

Kaybolduktan sonra yeni arayışlarda bulunan,bunu da küçüklükten beri alışkanlık haline getirmiş olan kişilerin sağladığı fayda çok daha fazla olacaktır. Çoğu başlangıç buna bulunamayacak bir kinle yaklaşır, çünkü çağrışımların eksik olduğuna inanırlar. Sürekli konuşulanlara kulak asmayıp da kendi yolunu çizenlerin yanında yer almak çok daha akılcı bir davranış,yazıların nedeni olması gerekmiyor, arkadaşlık bağlarını kuvvetlendirmek için de yazılabilir, sancıyı dindirebilmek için de.

Aynı zamanda dönüşümün kaçınılmazlaştığı anlarda ,her gün aynı kafelere gidip aynı konuşmaları ,aynı sıkıcı hayat tarzını gerçekleştiren öğrencilerden giderek uzaklaşan bir dünyaya kapı araladığımdan olacak, arkadaşlarımı seçerken buna çok dikkat ediyordum.Hepsi iç içe geçmiş birikimleri zamanı geldiğinde kullanamadıktan sonra geriye kalan sadeliklerin bir anlam ifade etmediğini daha kaç kez daha anlatmak gerekiyor acaba. Bunun için yaşayanlar, gözlemlerini bir deftere kaydetmeli ve kurmacayla birleştirip yeni kişilikler yaratmalılar.

Aralarında bir köprü oluşturan iki kişi, daha sonra bu köprüyü yıkmak istediklerinde, o yaşamış oldukları yarı kurgu yarı gerçek anlatımlardan beslenerek aralarındaki bağı daha güçlendirebilecekleri gibi, anında bu köprüyü yerle bir de edebilirler. Bunun bilincinde olan kişilerle kurulan dostlukların anlamı daha farklı olacaktır. Birilerini kurguda öldürebilirsiniz, bu sizi katil yapar mı bilmiyorum, vicdan acabı duymuyorsanız bunun olmaması daha çok hoşunuza gidecek gibiyse bırakabilirsiniz istediğiniz kişiyi yarı yolda.

Her dolaylı gönderme bir işaret fişeği görevi görür aslında, size karışılan anların müdahalesini kurgulayıp çok farklı yazılar çıkarabilirsiniz, Her gün düzenli yazabilmek hayatınızı daha mutlu yapmıyorsa karmaşık betimlemeler yazmak yerine sade bir dille olayların gelişimini kağıda dökmek daha iyi olacaktır. Yarının ölülerini şimdiden anlamak için okumak ve yazmak gerekir.

25 Mayıs 2013 2-3 dakika 89 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar