Arınmış İnsanlar

İnsanların birbirine yaptığı zulmü anlayabiliyor musunuz? Bu çok aptalca .Bakın, iki tane bebek doğuyor , buraya dikkat ; ikisi de insan . Diğer bütün ayrıntıların canı cehenneme ! En büyük ortak noktamız, insan olduğumuz gerçeği.
İki bebek doğduklarında eşittirler. ideolojik bakış açılarına sahip olmadan , var olan doğallığıyla baktığımızda bu böyledir. Manevi yönü tamamen böyledir . Maddi ? Ailenin ve çevrenin durumuna göre farklılık gösterebilir fakat bu durum ilerleyen dönemlerde meydana çıkacak, farklılık gösterecektir. Zihinsel bir şekillenmedir bu, daha doğrusu şartlanmadır. İnsanın dışarıdan edindiği , kişiliğine çektiği farklı renk ve tonlarda boyalardır. Her ikisi de farklı şekillerde şartlandırılırlar. Örneğin bir sağcı - solcu gibi . Daha bir çok farklı kalıplar mevcut , örnekler çoğaltılabilir. Ve nihayet bu iki birey artık birbirine düşman iki bireydir. Kendisiyle aynı şartlanmalarda ( görüşlerde) bulunanları dost kabul eder ve geri kalanıysa bunun dışında bir sınıflandırmaya iter, onlar potansiyel birer düşmandır artık .
Birbirlerine her şekilde düşmandırlar , her türlü eziyeti yaparlar , kendi doğruları adına bunlar mübahtır.
Hakaretler, zulümler, cinayetler vesaire. Ve bunları çoğu zaman gururla yaparlar. İşin aslı şu ki ; onlar birbirlerinin insan olduğu gerçeğini unutmuşlardır, onlar aslında birbirleriyle savaşırken tamamen karşısındakinin kalıplarıyla , zihinsel kalıplarıyla kavga eder. Kalıplar çoğaldıkça veyahut bir zihinsel kalıba kendini bağladıkça kişi görünmez olur , onun suretinde görünen ideolojiler, hurafeler, töreler vesaire vardır. Düşman aslında bunlardır ve iki tarafta birbirlerine bunu anlatmaya çalışır, bunun için kavga eder, ölür, öldürür.
Ne büyük hüsrandır ki bu kimseler dönüp kendilerine bakmazlar, çünkü şartlanmaları (inançları, görüşleri, ideolojileri vs. ) bunu onlara yasaklamıştır, 'tek doğru vardır o da budur ' dedirtir kişiye.
Arınmış insanlar olmalıyız. Bütün pisliklerden arınmalıyız . Hatta bu bile yeterli değildir , bütün doğrularımızdan , iyilerimizden ayrılmalıyız. Çünkü her şey zıttıyla mevcuttur ve zıtların oluştuğu yerde kavga başlar.
Önce kendimizle savaşalım , yol budur ! Kendimizi yendiğimizde göreceğiz ki , herkesi , herşeyi yenmişiz. Arınmış bir insan olarak birbirimizin insan olduğu gerçeğini unutmayacağız ve inanın anlaşamayacağımız hiç bir konu kalmayacak . Kendimizi görebileceğimiz aynalar bulmak ümidiyle ..

29 Ekim 2012 2-3 dakika 7 denemesi var.
Yorumlar