Aşk_ı Deneme Diyorum Herkesin Elinde Bir Tahta

Kimse okumayacak ve kimse görmeyecek bu halimizi. Buhranlı bir intihar adresi artık öğeleri zengin cümlelerimiz, cümlelerimizi zenginleştikçe aşklarımızı fakirleştirdik. Oysa hep öznesiz ve yüklemsiz cümleler okuyoruz.
Aşk ucuzlamış bu arada bir alana bir bedava!

Herkes birbirine Aşkım! sözüyle başlayan cümleler kurarken aşka uzak kalanlar var. Gerçekte aşka en çok yakışanlar onlar. Yazdıkça ne kadar yalan aşklar var bir bir ele veriyor kimliklerini.

Aşk bir kere gelir!

Her ismin yanına aşk konulmaz ve her isim aşkı olduğu kadarıyla yaşamaz. Artık gerçeklerimiz değişti. Kaygılı hisler sardı kalplerimizi bu yüzden dönüp dönüp aynı sahteliklerde soluk alıyoruz. Bildiğimiz tek şey aşk yalan oldu! Aşk yalanlarda kaybolurken biz neredeydik? Sahteliğe bu kadar mı özendik ki; her şeyi özümüzden değil de örtümüzden yaşar olduk ve gözlerimiz hep yalanca yaşanan, yalana uyanan aşklar gördü. Görünene kilitli kaldı yüreklerimiz ve tamamlayamadığımız yolculuklar yaşamaya başladık. Her adımda bir sonraki durağımızı düşünmeden yola çıktık.

Eyvah yollar tükendi!

Şimdi aşkta suç arayalım bizim hiç suçumuz yok ya! Aşkın suçu büyük; çünkü bizim yalan zamanlarımıza rağmen soluk almak için bize uğradı. İkram edecek vefamızda kalmamıştı. Hem biz cefayı göze alacak kadar da olgunlaşmamıştık. Toy zamanlarımızı bitirmek bize göre değildi. Biz giderayak yaşarken, aşkı durak sayamadık. Bize getirdiği muazzam öyküleri elinden almakta aklımıza gelmedi. Aşkı ilk ve son misafirimiz sıfatıyla karşılamadık. Tek suçlu aşk!(?)

Hadi canım bizde!

Aynaya bakarken 'Ne ektin de ne biçeceksin?' diye sormaktan aciziz. Aşk temiz kirli olan biziz. Her defasında ?'sevelim, sevilelim, anne ben aşık oldum, içimde kanat çırpan kuşlar var, aşkım seni özledim,sensiz her şey haram bana, unuttum eskileri artık sen varsın...'cümleler, cümleler...'Anne bu aşk değilmiş, içimde bir boşluk var,artık senden nefret ediyorum, senin olmadığın hayatı özledim, ah keşke onu bırakıp sana gelmeseydim...'cümleler, cümleler...

Ne değişken oldu değişmezlerimiz. Ama tek suçlu aşk, masum olan biziz... Tahtalarımızı elimizden bırakmayı denemeyelim. Özrümüz dünyaya bir kere geliyoruz aramaya devam. Sol yanımızda atan ne ise artık!(?)



02.09.2009

21 Kasım 2009 2-3 dakika 12 denemesi var.
Beğenenler (5)
Yorumlar (2)
  • 13 yıl önce

    çok harika yazdığına yürekten katılıyorum....gerçekten güzel tesbitler yaşam gerçeğinden...kirlenen bizdik...ve ötekiler olduk en temiz umut otesinde ..aslında hevale sizde düz yazılarınız dahada mükkemel...slm sevgiler***onurla...👧😊😙

  • İnsanın kendini görmesi, arkasına dönmeden geriye bakması kadar zordur.