Aşk imiş Her Ne Varsa Alemde

Aşk , duyguların en yücesi ve en güzeli. Gönül denizimizin en çalkntılı denizi. Herkesin yaşamak istediği ama yaşayıp yaşamadığı bilemediği karmakarışık kifayetsiz muaamma.
Bir şair için ulaşılmaz , ulaşılamaz sevgilinin ta kendisi. Bir ressam için renklerin birbiriyle uyumlu gösterisi , bir musikişinas için notaların kulağı hoş eden terennümü ve aşk , herkes için yaşamını heyacanlandıran ve anlamlandıran duyguların en güzel ifadesidir.
Evrenin özünde de aşk vardır. Dünyanın dönüşü de aşkın inanılmaz gücünde gizlidir. Aşk ; hasrettir , acıdır , ızdıraptır, kaderdir aşkı bilen insan için. Aşk bunlarla terbiye olan çilehanedir. Acıyı, hasreti , ızdırabı yüreğinde duyan bir insan çabuk tüketmez bu hazineyi. günümüz aşkları belki de bu yüzden çabuk tüketiliyor. Belki de aşk acıyla, hasretle , ızdırapla terbiye etmediğimiz için maddi duygularla çabuk tüketilecek , yok olup gidecek. Fuzuli acıyla , hasretle ,ızdırapla terbiye ettiği için aşkı ilimden üstün tutup:" Aşk imiş her ne varsa alemde."diyor. Aşk kesinlikle yok olmaz Fuzuliler için, aşkın uyumuyla bütünlük gösteren evren için. Ama aşkı anlamayanlar , bilmeyenler yok edecek bu duygu hazinesini...
Güneş aşk il doğacak , aşk ile batacak ; çiçek aşk ile doğaya rengarenk yüzünü açacak; yağmur aşk ile toprağı sırılsıklam aşık edecek ; kar aşk ile toprağı örtecek , dünya aşk ile dönecek... Ama biz sadece biz yitireceğiz aşkı!!!

20 Kasım 2008 1-2 dakika 1 denemesi var.
Yorumlar (2)
  • 15 yıl önce

    Kendini bilen aşık olmaz aşkın kendisi olur kanaatimce...

    İnsanın mayasında var aşk.Kimileri bu mayayı tanıyor ve mayalandıkça kabarıyor yüreği, alemdeki her şeyin özündeki aşkı seyrediyor gönlünün zirvesinde.

    Kimileri ise özünde var olan aşk mayasını kurutup ne kendindeki ne de alemdeki aşkın şuuruna varamadan kuru kuru toprağa karışıyor...

    Gönlünüze sağlık.Zevkle okudum aşkın değerini bilen yüreğin yazısını ...

  • 15 yıl önce

    Teşekkürler Nihal Hanım , aşkı siz de güzel tanımlamışsınız.