Aşk Yalan

Bazı aşklar çabuk biter! Ya da adına aşk denilenler...
Aşkın tanımı nedir ki? Belki de olmayan bir şey uğruna tüm bu çektiğimiz acılar. Anlamaya çalışmak yoruyor bizi. Kimi aşk sarhoş eder,kimisi derbeder.
Hayat öyle bir muamma ki, bilemiyorsun karşına neler çıkaracağını. Göremiyorsun yarının senin için sürprizlerini. Herkes yaralı, herkesin kırılmış en azından bir kere yüreği bu hayatta.
Doğamızda var sevmek istiyoruz, sevilmek istiyoruz. Ama seçemiyoruz. O beni sevmesin diyemiyoruz, bunu sevmeliyim diyemiyoruz...
Aslında biz bizi seveni deyil kendi seçtiğimizi sevdiğimizi zannedip nafile acı çekiyor ve bir hiç uğruna rencide oluyoruz.Sonunu düşünmeden dereyi görüp paça sıvamıyoruz.
Akıl ve yürek çelişkiye düştüğünde belki de adına aşk diyoruz. İmkansızın adı belki de aşk... Öyle ya Mecnun'un Leyla'sına aşkı dillerde değil mi hala, Keremin aslısı dillerde değil mi asırlardır unutulmayan... Aşk olacak mıydı zorluk olmasaydı?
Zıt kutupların birbirini çekmesi gibi belki de... Bize benzeyen değil de, alakasız durduğumuz biri daha çok ilgimizi çekmez mi genelde? Hayatı bizimkine benzemeyen biri...
Peki kavuşunca ne oluyor da bozuluyor bu büyü... Uğrunda her şeyi yapabileceğimiz, yaptığımız biri gün geliyor da nasıl vazgeçilebilen arasında yerini alıyor. Beklentilerimiz nedir ki?... Belki de bilsek zaten bunu soruyor olmazdık kendimize...
İşte o an anlıyoruz ki eros denen mahluk ok' unu iyi atamamış acı kasvet yer alıp gönülleri perişan etmiş.Anlıyoruz'ki Aşk dilde gönülde çarpan nafile bir yalan.
Aşk'ın bittiği yerde yüreklerde bir sızı başlar çünkü yalan Aşk'tır o
Bi yanlızlık senlidir o bırakmaz yakanı, en yakın dostun olur ,içten, samimi sarmıştır kollarını.
Bi yanlızlık vardır hiç yakamı bırakmayan... bi yanlızlık var ki içini acıtan...
Sizce Aşk böylemidir sorarım size...

24 Şubat 2013 1-2 dakika 27 denemesi var.
Yorumlar