Aşktır Adın

Seni düşündüm dün gece
Yine hayallere daldım hiç olmaz şekilde,
Masal tadında yaşanmış ne varsa düştü aklıma, en olmaz şekilde. Oysa şimdi sen çok uzaklarda ulaşılmaz hayallerdesin. Ben yine karanlık gecelere mahkûm, uyku beni yine bulmaz. Bilmem ki sen rahat mısın? Ey kalbimi acıtan güzel, sen olmasan da hayallerin var hala.
Yoksa, sende benim gibi hayallere dalar mısın? Sahi seninde, beni rüyalarında gördüğün oluyor mu? Uzanıp tutamadığın ya gizli gizli ağladığın? Seninde çıkıyor mu dudaklarından adım? Sahi sende iç geçirip dalıyor musun maziye? Sende yalancıktan gülüp mutluyum diyor musun? El ele tutuşup yürüdüğümüz yollarda yürüye biliyor musun?
Ben gizli gizli ağlıyorum hiç kimsenin görmediği kuytu köşelerde, bazen sanki sen elimden tutmuş gibi dolaşıyorum o gezdiğimiz sokaklarda. Beni ne kadar sevdiğini anlatıyorsun yanımda olmasan da. Hatırlıyor musun o çay içtiğimiz köhne köşeyi, bazen uğruyorum. İki çay diyorum, biri sana, biri bana. Biliyor musun artık kimse bana seni sormuyor, çok istiyorum hala seni anlatmayı. Hala, hala ne kadar çok sevdiğimi söylemeyi, bazı geceler sadece sen soruyorsun ne kadar çok sevdiğimi.
Bazen boğuluyorum sensizlikten, bakıyorum köşelere acaba çıkar mısın diye. Biliyorum oysa hiçbir köşe başında olmayacağını ve geriye hiç dönmeyeceğini. Ey hayallerimin zalim yanı, ey umutsuzluklarımın umutlu yanı bitsin artık bu cefa gelsin artık ela gözlü. Soramıyorum seni ne rüzgara nede kuşlara, hala en utangaç halimsin hala çok sevdiğimsin.
Dinlemiyorum artık sevdiğimiz şarkıları, hiç koşmuyorum, hiç su birikintilerine dalmıyorum. Gece olsun istemiyorum, hayallere dalmak seni oralarda aramak istemiyorum. Bazen sevdiğimiz arkadaşların yanına gidiyorum, oturuyorum saatlerce senden bahsederler mi diye. Biliyor musun sen hiç olmamışsın gibi davranıyorlar, dilime geliyor ya o, ya o ne yapıyor diyemiyor. İçimden kızıyorum, niye seni anlatmıyorlar diye. Yinede soramıyorum, sormayınca kendime kızıyorum. Hani diyorum çok seviyordun, hani bugün soracaktın, hani bugün öğrenecektin.
Dualar ediyorum seni görmek için, biliyor musun bazen hiç işim olmasa bile yaşadığın şehre geliyorum. Dolaşıyorum avare aşık gibi, bakıyorum acaba karşılaşır mıyız diye. Çıkmıyorsun sevdiğim, bir hayallerime geliyorsun bazen gülüyor bazen de bana kızıyorsun. Ben her seferinde ağlıyorum, gülsen de ağlıyorum kızsan da.
Hayallerde görmek istemiyorum ki seni, gel istiyorum gel, gel ey sevdiğim...

18 Haziran 2012 2-3 dakika 7 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar