Atatürk'ü Çok Seviyorum

Çukurova Belediye'sinin konuğu olarak Adana'da konferans veren araştırmacı Eriş Ülger, Atatürk'ün alkolden ölmediğini, sıtmaya karşı kinin ilacı kullandığı için sirozdan öldüğünü söyledi. Eriş Ülger, aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk'ün yaveri Salih Bozok'un manevi torunudur.
Eriş Ülger, Atatürk'ün cepheden cepheye koştururken tam on bir kez sıtmaya yakalandığını, bu hastalığı atlatmak için sürekli kinin ilacı kullandığını, bu da karaciğerinin tahrip olmasına sebep olduğunu açıkladı.
Atatürk sıtmadan ölmüştür. Alkolden değil.
Bu haberi okudum öyle mutlu oldum ki anlatamam sizlere. Herkes onun alkolik olduğunu söyleyip duruyor. Alkolik olsa da benim için fark etmez. Ben Atatürk'ün yaptığı Devrimler sayesinde çağdaş bir ülkede büyüdüm. Onun yaptığı Devrimler sayesinde bu ülkede biz kadınlar söz sahibi olabildik.
Benim eşim de alkol alır, babam da, kayınpederim de alkol alırdı. Alkolden ölmediler. 75 yaşına kadar yaşadılar. Hiçbir kötülüklerini görmedim. Şimdilerde oğlum da alıyormuş öyle duydum. Hatta ailede alkol alan kadın akrabalarım bile var. Hiç ayarsız bir davranışlarını görmedim. Ayarını bildikten sonra, alkolün hiçbir zararı olmadığı gibi, vücuda faydası bile var. Ben almıyorum. Kokusundan hoşlanmıyorum. Ama kimseyi alkol alıyor diye yargılamadım. Herkesin yaşam tarzı farklı. Kimsenin kimseye karışmaya hakkı yok. Alkol almadan da cinnet geçiren insanlarla dolu çevremiz.
"Sen yazarsın, insanlara örnek olmalısın. Alkolü neden savunuyorsun?" dedi bir arkadaşım.
Böyle bir yazım yüzünden bazı arkadaşlarımla aram açıldı. Ama ben aynı tür bir yazı bir daha yazıyorum. Pişman değilim böyle bir yazı yazmaktan.
Atatürk düşmanları karalayacak başka yönünü bulamıyorlar, onun alkolden öldüğünü ileri sürüyorlar. Sonunda o da bir insan. Hataları olmuş olabilir. Ama onun başarılarının yanında, yaptığı ufak tefek hatalarının bence lafı bile olmaz. Sürekli onu kötülemeye çalışanları gördükçe çim parçalanıyor.
Çevremdeki bu Atatürk düşmanlarını gördükçe öyle çok üzülüyorum ki. Adeta isyan ediyorum. Atatürk'den sonra yaşadığım için çok mutluyum. Keşke bir yirmi sene önce dünyaya gelseydim de, çevremdeki Atatürk düşmanlarının bu kadar çok arttığına tanık olmasaydım.

Ben her zaman Atatürk'ü saygıyla anıyorum. Onun bu ülke için yaptıkları bence bir mucize. Bir insanın gücünü ve kapasitesini bile aşıyor. Durmadan dinlenmeden çalışmış. Alkol alsa ne olacak. Alsın varsın. Keşke bir on yıl daha yaşasaydı. Keşke ben bir yirmi yıl önce doğmuş olsaydım.

22 Aralık 2015 2-3 dakika 76 denemesi var.
Yorumlar (2)
  • 8 yıl önce

    Sizi kutluyorum Sıdıka hanım.

    Karalayanlar keşke tırnağı olablseler😡

  • 8 yıl önce

    Teşekkür ederim Işın Ergüney Bey. Evet karalayanlar onun tırnağı bile olamazlar. Haklısınız.