B Planı

B Planı

Aslında umduğumuz  işler, istediğimiz gibi iyi gitmezse hep afallanırız nedense. Ters olan bir şeyler karşısında üretici bir fikir yürütemeyiz ilk başta. Hemen yenik pehlivanlar gibi durumu kabulleniriz. Bu da bizi ileri bir adım bile götürmez. Hep bir çaresizlik içinde vah vah demekle, tüh ya bu niye oldu ki böyle şimdi, şaşkınlık gözlerle bakarak kendimizi mücadeleden sınır dışı ederiz sanki.

İnsanın a planı tutmazsa, yanında muhakkak b planı bulundurması lazım. Elde  edemeyeceğin başarıyı, başka başka teknikler kullanıp ileride görebilirsin. Yani öyle hemen pes etmek yok. Olmayanları oldurana kadar uğraş içinde olmalısın. Kim demiş beni sevmiyorlar diye ? Kendini sevdirene kadar o kişinin kalbini kazanma yollarına başvurmalısın. Kim demiş sabahları erken uyanamıyorum diye ? Hep başka başka yöntemler kullanıp bir şekilde güneşin doğmasına dakikalar kala uyanabilirsin.

Yani demem şu ki, insan bazen pratik zekasını kullanıp çözüm odaklı olmalıdır. Kendini yarışta sona kalmış gibi hissetmemelidir. 



















10 Ağustos 2022 1-2 dakika 87 denemesi var.
Beğenenler (2)
Yorumlar (2)
  • 20 ay önce

    Doğru söze ne denir?Kaleminiz daim yazsın selamlar.