Baba'ma
pazar günü babalar günü. yıllardır bir babam yok, kokusunu duyduğum,sarılıp öptüğüm,varlığından korkuyorum mu yoksa mutlu mu oluyorum bilemediğim?,sizinle onun sevgisini ,yokluğunu, onu paylaşmak istiyorum.
benim babam saçları dökük ,yani kel onun tabiri ile 'hazine olan dağın üstünde ağaç bitmezmiş',mavi yumuk gözlü.orta boylu ,pamuk elli bir prens ,benim prensim.
Anne şefkatına sahip nadir babalardandı.asla direk eleştirmez;şunu yapma ,bunu yapma demezdi. bi hikaye anlatır, kıssadan hisse alınmasını isterdi. benim babam yapılan ziyaretten dönme vaktı geldiğini
' demir alma vaktı gelmiştir zamandan'diyerek kalk borusunu çalan bi adamdı.acıktı mı '' bugün acım dedi gene evlatlarım'' diye başlardı şiire.
Annemin en büyük şikayeti;bizim ondan korkmamamız, baba gibi görmemizdi.her akşam altı da bütün herkes mutlaka yemek masasında olurdu. hiç şaşmazdı.ve yaşadığı günü bizimle paylaşırdı.bizim neler yaptığımızı sorar öğrenirdi.
Babam sağcı idi. AP' li .onunla siyaset konşurduk. ben sosyal demokratım ya kendimce .onu kızdırdığım zamanlar olurdu ' pis komonist senle uğraşamam ben gidip yatacam' derdi .Tansu Çiller sayesinde babamla girdiğim iddiadan tatil kazanan biriyim ben.
18 yaşına geldiğimde tatile gitmek için ondan izin isteme hikayemi dinlemelisiniz.onu ancak öyle anlarsınız en iyi. bi akşam üstü yemek sonrası salonda sohbet zamanı.birden konuya girdim . 'baba ben tatile gidiyorum' dedim. döndü, bana baktı. 'tabi dedi onsekiz yaşını geçtin izin almana gerek yok.' bu cümlenin altında 'gidebilirmiyim' ? demelisin mesajı vardı. hemen atıldım ,'aman baba, benim yaşımdakilerin boyunca cocukları var' dedim. gayet sakın,' ben, bu konuda bişey yapmam. senin yapman gerekiyodu' dedi. baktım efelık sökmüyo. 'yapma baba ne olur ya?' dedim.bana,' ben seni düzgün yetiştirdim 18 yaşına kadar .bundan sonra kendini korur ve kollarsın doğruyu yanlışı ayırırsın git ama bi şartım var dedi ölme den geri gel.'
kaç baba bilirsiniz bilmem, ama benim babam sigara içtiğimi bilip yanında içmem için anneme baskı yapmiştir soğukta balkonda hasta olacam diye.kaç baba bilirsiniz. sabaha kadar hasta olunca başında bekleyen çocuğunun ,kaç baba biliyosunuz.sevgisi ,yüreği elinde çocuklarına kol kanat geren .
onu kaybedeli 11 yıl oldu...hala bana yol gösterir rüyalarımda.babam; çatım mış benim,babam; doğru yolum muş ,babam; annem miş benim, babam ; huzurum ,umudum, yarınım ,dağ gibi arkam mış. babam; benim çocukluğum ,hata yapma luksum muş.babam ;sadece benim miş.
benim babam.... çok özlüyorum seni, ne kadar büyüsemde. yıllar özlemini azaltmadı sana ihtiyacımı azaltmadı. daha şiddetle,daha acıtarak ,daha kanıyarak özlüyorum babacım. seni çok seviyorum iyiki babam dın
tek dileğim yaradan dan benim babam gibi bir baba benim cocuklarımada.
Hepimiz bir yanımız eksik direniyoruz hayata Ne mutlu ki geride onları seven ve yazıya dökebilen evlatlar bırakmışlar Bu yazınız vesilesiyle tüm babalarımızın günü kutlu olsun Biz onları hergün her dakika seviyoruz
Sevgilerimle..
kutlarım babanızın ardından en güzel hediye onun hayrına işler yapmanızdır👑
😙😭😭😭👍👍
Senin adına sevindim sevgili ceylan..
Kaybetsende erken yaşta, hazinelerin en büyüğüne sahip olduğun için...
Tanrıdan cennet diliyorum babacığına, ardından bu yazıyı yazabilecek bir evlat bıraktığı için...