Barış ve Kardeşlik

Ülke olarak nereye gidiyoruz ya da nerelere sürükleniyoruz diye düşünen, empati yapan çok az insan var. Herkes çıkar ve menfaat peşinde koşuyor acınacak haldeyiz.!
Yeter artık bu gidişata dur demenin zamanı geldi de geçiyor.!



Kimseler bizi Alevi, Sünni, Kürt, Türk, Laz diye ayrıştırıp, ötekileştirmesin, hepimiz birer bireyiz ve toplumu meydana getiriyoruz.
Binlerce insan meydanlara akın etti, zalime, zulme, haksızlığa karşı elbet demokratik haklarımızı kullanacağız, ama sağduyuyu ve hoş görüyü elden bırakmadan...



Bu ülkede insanlar ve masum çocuklar ölüyor.!
Hepsi ana, baba kuzusu askerde, poliste bu vatanın elvatları hepsi gariban aile çocukları çünkü onların gemicikleri yok, çünkü onları temize çıkaracak bir babaları yok.!



Zor bir süreçten geciyoruz birlik ve beraberlik içinde hoşgörüyü elden bırakmadan sağduyulu davranmamız gerekiyor.! Kışlada Berkin için oturma eylemi yapan askerleri ve Bursa mitinginde anaların feryadına dayanamayıp ağlayan polisleri gördük, hâlâ vicdan sahibi insanlar var zorunluluk ve mecburiyeten sessiz kalmaları hepsini suçlu durumuna getirmez. Belki de emir kulu olduklarından göz yaşlarını içlerine akıtanlar çok.
İçimizde elbet provokatörler vardır, sağduyulu olmamız gerekiyor kimseye zarar vermeden haklarımıza sahip çıkmak en doğal hakkımızdır...



Kardeşçe barış içinde yaşamayı öğrenmeliyiz kimseyi ayırmadan, ötekileştirmeden, birbirimizin yaralarından öpmeyi öğrendiğimiz zaman kardeşçe yasamayı başaracağız.
Başkasının acısıyla alay edenler ve yüreğinde acıyı hissetmiyenler bana göre insan değiller...



Maraş'ta, Sivas'ta, Çorum'da yandık yakıldık, Gezi ve Roboski'de öldük.
Haksızlığa ve zülume karşı dik duranlar ne terörist ne de ayrımcıdır, onlar yüreği öpülecek insandır.! Halkların kardeşliği için mücadele verenlerdir.
Bunca haksızlığa rağmen bu ülkeyi çok sevdik, çünkü ön saflarda duran ve ölen biziz.!
Sonuç ve sebep ne olursa olsun kimse ölümü hakketmiyor. Toplum olarak sosyal psikolojimiz bozuldu, hepimiz patlamaya hazır birer bombayız.!



Özlem duyduğumuz sadece barış ve kardeşlik içinde el ele, omuz omuza güzel günler görmek. Hep birlikte umut dolu mutlu yarınlara...


"BARIŞ VE KARDEŞLİK OLSUN"...

13 Mart 2014 2-3 dakika 27 denemesi var.
Beğenenler (5)
Yorumlar (1)
  • 10 yıl önce

    Barışta hayat vardır, güzellikler vardır, sevgi vardır. Dünya barışı sevenler ve yüceltenler ile daha güzel olacaktır. Kutlarım içtenlikle güzel bir yazı kaleme alınmış...👍