Başarmak

Hiç bir şey yapmazsan başarısız da olmazsın, felsefe bundan ibaret, cidden hiç bir şey yapmayan insanlar var ve başarısız olanlara sorarlar, neden olmadı arkadaş, sorun nedir...

Sorunun ne olduğu belli mi değil, senin gibi hiç bir şey yapmamak yerine, bir şeyler yapmaya çalışmak olabilir mi, mesela?

İmrendiğim ama asla olamayacağım bazı karakterler var hayatta, hiç bir şey yapmayanlar ilk sırayı alıyor...

Ne güzel, sorun yok, dert yok, çırpınma yok, dolayısıyla boğulmak da yok... Dingin sular üzerinde ilerleyen tekneler gibiler..! Ben de tam aksine, dalgalı denizlerde kayıkla dünya turuna çıkan şapşaldan başkası değilim..!

Bunun başka bir açıklaması olabilir mi? Adam hiç bir şey yapmayarak benden daha sağlıklı, benden daha rahat bir yaşama sürüyorsa, doğru yol onunki, yanlış yol benimkisi...

Her çırpınışda biraz daha derine dalıyorum, son bir çırpınışla yukarı çıkıyor az biraz nefes alıyorum, sonra tekrar dalgaların arasında doğruca dibe iniyorum..! Sanki biraz su yüzünde kalsam dünyanın sonu gelecek..!

Durun şimdi hemen isyan etmeye başlamam belki ama isyan edeceğim kesindir bilginiz olsun...

Ne iş yapsam olmuyor, inanır mısınız, şu an yaptığım işi dünyada sayılı insanlar yapıyor, bir de ben..!

Ve müthiş rağbet gören bir iş... Yani size şu kadarını söyleyeyim, dünyada yıllık 1 milyon dolar pastası vardır bugünün hesabıyla gel gör ki, ben yüz bin dolar bile kazanamıyorum..!

Pazarım mı yok, var hem de en iyilerinden birisiyim, nette benden daha iyisi yok neredeyse..! Gel gör ki, iş satmaya geldiğinde, benden daha kötüsü yok..!

Pazarlama konusunda kötü müyüm, satış tekniğim mi iyi değil, berbat bir satıcı mıyım, tüm bu soruların cevabı hayır, hiç fena değilim o konularda..! Üstelik diğer satıcıların neredeyse yarı fiyatına yapıyorum bu işi, diğerlerinin sattıklarıyla aynı ürünü ve yarı fiyatına satmama rağmen neden olmuyor?

Diğerleri şu an hamakta horlayarak gün doldurmaya çalışırken, ben şu mesai günü de bir bitse de, yarına yeni şanslar arasam, bu gün de bir bok olmayacak anlaşıldı modundayım..!

Bir fikri olan var mı? Varsa yorum bölümü açık, çekinmeden yazabilirsiniz...

Oldurmayan var, olmasını istemeyen, o ne zaman ol derse, o zaman olacak buna inanıyorum, çünkü bunun başka bir açıklaması olamaz..!

Varsa da ben bilmiyorum...

24 Ekim 2016 2-3 dakika 95 denemesi var.
Yorumlar (2)
  • 7 yıl önce

    Bu yazıya kayıtsız kalamadım...Nasipten öte köy yok tabi herşeyden önce ama...Hani insan bilir ya kendini, farkındadır potansiyelinin...hani olman gereken yer aslında (konum ve koşullar olarak daha iyi) başka bir yermiş gibi hissedersin ya...Ama orada değilsindir işte bi şekilde...biz de buna kader diyoruz.Ve tabi ki ; her şerde bir hayır, her hayırda bir şer vardır. ...yani, siz o pastadan payınıza düşen 1 milyon doları kazanabilir, kendinize son derece konforlu, lüks bir hayat sunabilir ve katilin mütemadiyen uşak çıktığı, kötü sonla biten bir romanın "gerçek hayattan alıntıdır" cümlesinin altında yatan "gerçek" de olabilirdiniz...😆😏 bir düşünün. Sahibi olmayı istediklerimiz belki de bünyesinde bizler için pek de hayırlı şeyler barındırmıyordur...'Hayırlısı' demekte fayda var bence.

  • İlginiz, önerileriniz ve görüşleriniz için teşekkür ederim Serpil Hanım...