Bazıları sürpriz yapmayı çok sever

Bazıları sürpriz yapmayı çok sever

Acaba bir şeyler mi değişiyor sürpriz yapınca birilerine ? Yoksa daha da kötüye mi gidiyor ? Birisinin kalbini istemeden de olsa kırsan, hemen onun gönlünü almak için sevdiği şeyi alıp güzel bir sürpriz mesela. Kim bilir ne ince bir davranış olur. Hatta dostluğun daha da perçinleşmesine neden bile olabilir. Uzun süre ayrı kaldığın sevdiklerine haber bile vermeden ansızın gelişin mesela. Ne kadar çok sevineceklerini tahmin bile edemezsin. 

Demek ki sürpriz yapmak çok güzel olsa gerek. Zamanı, yeri iyi seçmek gerek. bir de bir bozuldu mu sürpriz, artık sürpriz olmaktan çıkar. Ya da önceden öğrenildi mi artık bir anlamı kalmaz. Peki sürpriz yapanları sevenler var da, kendilerine sürpriz yapılmayı sevmeyenler de  var mı acaba ? Bazıları hoşlanmıyor olabilir. Ya da hiç bu duyguyu tatmadığı için bunun ne olduğunu bilmiyor da olabilir.  Ama kıymetlerinin birileri tarafından hatırlanması, bilinmesi, sorulması  kendisini ne kadar mutlu eder bir düşünün.

Ben de bundan sonra sevdiğim dostlarımdan kimin doğum günü yaklaşmışsa onlara hediye olarak şiirler yazmak istiyorum şimdi.

19 Temmuz 2022 1-2 dakika 87 denemesi var.
Beğenenler (4)
Yorumlar (6)
  • 21 ay önce

    Güne son derece yakışan anlam dolu harika yazılmış deneme için gönülden kutluyorum tebrikler. Selam ve saygılarımla.

  • 21 ay önce

    Güne değen deneme yazını kutlarım Enes bey, saygımla... ''Sürprizler hep olsun hayatımızda''

  • 21 ay önce

    Güzel sürprizler zaman zaman insanı onore eder. Hele de işin içinde yarım elma gönül alma ufak hediyeler varsa, kişi de birileri tarafından önemsendiğinin, sevildiğinin farkına daha iyi varacaktır... Güzel sürprizler dostlukları da pekiştirir bunu da unutmamalı... Kutlarım içtenlikle...