Bedelli Zamansızdır

(450 bin Mehmetçik terhis edilmeden olmaz)


Her şeyin bir bedeli vardır mutlaka, askere gitmenin de.
(Şimdi ise askere gitmemenin bedeli çıkarıldı).

Anadan, babadan, yardan baladan, oddan-ocaktan ayrılırsın asker olunca. Hatta gidip de gelememek, gelip de bulamamak vardır askerlikte.
Birileri vatan borcu diyerek, dağda taşta eksi bilmem kaçta, ayazın altında nöbet tutacak, uyumamak için kirpiklerini elleriyle ayıracak, silahına namusu gibi sarılacak, birileri de villasında şöminenin önünde sıcak çayını yudumlayacak, ya da bir barda pavyonda yanında birkaç gacı ile keyif çatacak, ya da ofisinde mangırlarını sayacak. Öyle mi.

Devlet olmak bu mudur, bu mudur insanlık, hak, adalet, bu mudur Allah'tan reva olan.

Hadi diyelim ki eğitimini tamamlamak için yüksek lisans, doktora, falan filan derken, adam askerliğini yapamamış. Peki böyle bir mazereti olmadan yıllarca askerden kaçanların bu haktan yararlanmasına ne demeli. Askerlikten yıllarca kaçan bir kitleyi bedelliyle ödüllendirmek değil midir bu uygulama.
Cukkası sağlam, arkası sağlam ama vicdanı fakir aile çocuklarının neredeyse hiç birine doğuda askerliğin nasip olmadığı(!) ülkemizde; ?'bu kadar avro verdim hayatta kaldım'' diyenlerin artacağını düşünmek insanı kahrediyor.

Rüşvetin meşrulaştırılması demektir, profesyonelliğe bu şekilde geçileceğine inanan, kaba et korkusu olan, dışarıdaki dolandırıcılığına devam etmek isteyenlerin dayattığı bir uygulama demektir para verip askerlikten sıyırmak anlamına gelen 'bedelli askerlik'.

Ülkemizde bankalar bedelli askerlik kredisi vermek için yarışacak demektir. Kışlaları, okuyamayan fakir, dürüst olduğu için zavallı durumuna düşen çocuklarımızın dolduracağı bir düzendir bedelli askerlik.
Parası olan parasına para, keyfine keyif katarken parası olmayanın vatan için, vatandan daha çok geri planda keyif çatan için dağda-bayırda, karda-buzda teröristle çatışması demektir. Şehit düşen yavrularımızı kelle kelle saymak demektir bedelli askerlik.
Zengini küstahlaştırmak, fakiri zengine düşman etmektir, çileden çıkartmaktır, devletinden-hükümetinden soğutmaktır bedelli askerlik.

Parası olan yaşar, olmayan da onun bekçiliğini yapar. Üstelik karın tokluğuna. Bunun adı nedir. Kapıdaki bekçi mi. Yok o da eğil. Bekçi maaşlı olur.
Yurttaş para babasının bekçi köpeği durumuna düşmez mi bu uygulama ile.

Her vatandaş askerliğini yapmalı ve bu şekilde eşitlik sağlanmalıdır.
Eğer parasız ve mecburi askerlik varsa, bedelli askerlik olamaz.
Yarım milyon Mehmetçiği terhis edin, yavrularımızı verin bize. Ardından ne halt ederseniz edin.
Paralı askerlik getirin, bedelli getirin, vicdani ret getirin. Kimse rahatsız olmaz.

Bir çocuğu zorla askere alıp ölümüne sebep olabiliyorsan, bu herkes için geçerli olmalıdır.
Fakir ölüme gidiyor, parası olan para verip hayat satın alıyor.

Bir de paranın hangi yollarla kazanıldığı konusu var.
Ahlaksızlıkla, siyasi rantla, din tacirliği ile, yurdun- yurttaşın geleceğini sömürücülere peşkeş çekerek, devleti soyarak, rüşvetle, imar oyunlarıyla, cennetten parsel satarak para kazananlar var. Haram ve ahlak dışı elde ettikleri paralardan bir avuç vererek askerlikten kaçacaklar var.
Dürüst yaşadığı için, çalıp çırpmadığı için kıl kanaat geçinen, belki çalışarak ailesini geçindirmek zorundayken yaka-paça askere alınacaklar var.

Bu ne biçim devlet etmektir. Bu ne biçim izandır, bu ne biçim vicdandır.
Neden insanlar arasına nifak sokacak, ayrımcılık ? düşmanlık sokacak her türlü fırsat ve şeytanlık geliyor bu adamların aklına.
Bu ne kindir, bu ne ihanettir.
Milleti parçalayarak neyin intikamını alıyorlar.

'VATAN SAĞ OLSUN' diyor evlatlarımız.
'Babam sağ olsun' mu diyecek bedelciler.

Ben kabul etmiyorum. Hakkımı helal etmiyorum.
Söz konusu olan vatan savunması-korunması ise ve bu zorunlu ise herkes katılsın. Kadını da erkeği de, zengini de fakiri de.

Eğer vatan sizin paralarınız, fabrikalarınız, tezgahlarınız, sefahatiniz ise ve eğer vatandaş siz iseniz, ben vatan haini olmak zorundayım. Kapınıza köpekler bağlayarak korunun.
(Aman Allah'ım, demek bu acılar Nazım Hikmet'in de yüreğine çökmüş bir zamanlar.)

Müsadenizle

25 Kasım 2011 3-4 dakika 58 denemesi var.
Yorumlar (1)
  • 12 yıl önce

    Çok güzeldi, sağolun. Ben de kabul etmiyorum ve hakkımı helal etmiyorum...