Beklenmedik Yanıltıcılık

Şans eseri olmadığını anladıktan sonra daha bir ısınmışlardı, keyiflenmişlerdi çünkü yanar dönerli uçuk fikirlerinin kabul görülecek olmasına ihtimal dahi vermiyorlardı. Damarların içinden geçen kimyasal maddelerin etkisi çok çabuk yayılır,iletişimin kopmaması için yapılan tüm çabalar yetersiz olur bir süre sonra. Geniş boğazlardan küçük yataklara uzanan öykülerde maceralar hatırlanmaz olur.

Akan kanları şarkılar söyleyerek seyrediyorlardı, bunda bir canilik görmedikleri için olacak,her nakaratta ses tonlarını arttırıp bir üst perdeden çiseliyorlardı meydana.Uyumsuzluğun devamlı olması kaosa sürüklemek üzereydi kasabayı,fakat dağınık yaşamlarına devam ediyorlardı insanlar. Eli kalem tutanlar ise daha şanslıydı, onların ne olmak istediklerine dair sertleşmiş tutumları vardı.

Cildi çatlamış sokak satıcılarının kalbi yumuşak,toprakları verimliydi. Özel günlerde,ibadet vakitlerinde günlerin tekdüzeliğinden kurtulmanın yolunu arıyordu herkes. Çatlamış binalarda korku halinde ölümü beklemektense ,bu çok daha iyiydi. Kişinin kendine has özellikleri onu ayırt edici yapar ve kendisini kontrol edebilme imkanı verir.Tedirginlik veren her şeyin altında yatan tutumlar,ithamlar,acıma duygusu bir süre şiddetini arttırarak devam edebilir fakat sonra birden kesilecektir.

Cetvellerini çıkarmışlar,hocalarını bekliyorlardı. Düşündüklerini kovalaması için,her türlü gösterişten,hava atmaktan kurtulabilmek için. Basamak hesabıyla püskürtülmüş haritaları incelemek öğretici olacaktı. Soğuktan dişleri takırdayan hocaların ise düşündüğü tek şey beklenmedik yanıltıcılıklar yapıp öğrencilerini doğru yoldan saptırmaktı.Böylece günler haftalar geçti,birilerine verilen sözler yerine getirilmedikçe öfke daha çok arttı.Avın kokusunu alan, her türlü hileye başvurarak kazanç sağlamayı amaçladı,kontrolünü kaybettiğini anlayan yönetimler ise hesabı ödeyip ortamdan sıvışmayı planlıyordu. Giriş çıkışlar kameralarla izleniyor, beklenmedik yanıltıcılıkların etkisini yitirmesi için ne gerekiyorsa yapılıyordu.

04 Haziran 2013 1-2 dakika 89 denemesi var.
Yorumlar