Ben de Yürürüm Bir Gün Kırmızı Halıda

Aman Allah'ım bu Kırmızı Halı da yürüme merakı nedir yahu! Hayır halı kırmızı olunca daha mı güzel adımlarını atıyorsun, anlamış değilim? Bir de bu Kırmızı Halının uzunluğu ya da kısalığı çok mu önemli? Orta uzunlukta olsa ne olur?

İlla sanatçı mı, sinemacı mı olmak lazım, Kırmızı Halı da yürümek için? Sıradan bir vatandaş olarak ben ya da bir başkası Kırmızı Halı da yürüyemez miyiz? Ya da sadece yürünür mü Kırmızı Halıda? Koşarak geçse birileri Kırmızı Halının üstünden, Kırmızı Halı da o koşarak geçene darılır mı? Bir de bu Kırmızı Halının açık kırmızı ya da koyu kırmızı olması, durumu etkiler mi?

Arena'da boğalar kırmızıdan çok kızarlar. Kırmızı Halı üzerinde yürürken burcu Boğa olanlarda acaba Kırmızı Halı da yürümekten korkarlar mı? Bilemedim vallahi! Yok arkadaş yok, protesto ediyorum Kırmızı Halıları... Mavi ya da yeşil olsa mesela o halıların rengi, sanatçılar, sanatçı kişiliklerinden ne kaybederler?

Oldu da dışarıda bir yerlerde Kırmızı Halı da yürüyemezsem, eve bir Kırmızı Halı alıp onun üstünde yürüyeceğim hatta koşacağım. Oldu da ev de yok, dışarıdan da alamadım çok pahalı geldi Kırmızı Halılar, o zamanda elime bir boya alıp bütün halıları kırmızıya boyayacağım.

Hayır şart mı Kırmızı Halı? Ev de kırmızı koltuklar var, olmadı onların üstüne çıkıp biraz tepinirsem o da Kırmızı Halı tadı vermez mi? Aslında Kırmızı Kilim de olur... Niye olmasın ki? Ha halı ha kilim... Herkes bütçesine göre olan halı ya da kilimde yürür... Değil mi ama?

Protesto ediyorum abi bu Kırmızı Halı olayını... Hayır diğer renklerin cılkı mı çıktı? Ben olsam yeşilin, mavinin, sarının yerinde kırmızıyı şiddetle protesto ederim... Türk Bayrağında yakışıyor gerçekten kırmızı, ama yerde olmuyor billahi... Buradan Kırmızı Halı Genel Müdürlüğüne sesleniyorum, vaz geçin artık bu kırmızı halıyı baş tacı yapmaktan. Milletin ayakları altında ezile ezile zaten hışırı çıkmıştır kırmızının, biraz da başka renkler yere serilsin canım. Benim kırımızım da biraz dinlensin, kendine gelsin...

05 Temmuz 2021 2-3 dakika 1371 denemesi var.
Yorumlar