Ben Kimim

    Spiritüel ile ilgilenen herkes bilir ki, “Ben Kimim?” sorusuyla başlar iç yolculuk. Bu öylesine sıradan bir soru değildir. Tüm samimiyetiniz, susamışlığınız, yorulmuşluğunuz, tıkanıp kalmışlığınızla sorduğunuz, güçlü enerjisiyle titreştiğiniz bir sorudur bu.

Bu soruyla başlar sorgulamalar, aramalar. Çünkü bunun için bir bilinç oluşmuştur sizde. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Bazen dipsiz bir kuyuya daldığınızı, bazen labirente girdiğinizi zannedersiniz. Hayretler içinde kalırsınız, ben zannettiğiniz şeylerin miras yoluyla size geçtiğini anladığınızda. Hiç bir şeyin size ait olmadığını idrak ettiğinizde özellikle.

Artık uzun bir yola çıkmışsınızdır. Deliler gibi ararsınız. Çoğu kez tabelaları takip edersiniz, çıkmaz sokaklara girersiniz bilmeden. Zaman zamanda yolunuzu şaşırır kaybolursunuz yolda. Kitaplarda, kurslarda, ritüellerde, gurularda ararsınız kendinizi. Bir süre yol alırsınız bunlarla, faydalanabilirsiniz de, hatta farkındalık bile oluşturur sizde. Fakat sebebini anlayamadığınız bir tatminsizlik hissedersiniz sonuçta.

Bu öyle güçlü bir sorudur ki, cevapları idrak edinceye kadar peşinizi bırakmaz. Algınız değişir zamanla, düşünüşünüz, konuşmanız, davranışınız, duygularınız. Kimi zaman yansımalarla gelir cevaplar. Veya fiziksel, zihinsel yada duygusal. Bazen idrak eder, çoğu kez kaçırırsınız. Hiç fark etmez nasılsa yine gelirler. Ta ki dank edinceye kadar. Nihayet anlarsınız arayacak bir şey olmadığını ve her şeyin kendinizden kendinize olduğunu. Sevgiyle.

16 Mart 2022 1-2 dakika 1 denemesi var.
Beğenenler (6)
Yorumlar (6)
  • 2 yıl önce

    Kutlarım Hacer hanım güne düşen denemenizi...

  • 2 yıl önce

    Ben kimin? Evet aslında durup durup kendimize sorma gereğini duyduğumuz bir soru bu... Şu üç günlük dünyada ben niye yaşıyorum? Diğer insanlara faydam ne kadar, zararım ne kadar? Yoksa boşa mı nefes tüketiyorum? Hayatın içinde mutluluk da var, sıkıntı ve üzüntü de... Önemli olan fırtına larda dik durabilme becerimiz var mı? İyilik ve kötülüğü seçme durumunda bazen olsak da bazı zamanda şartlar öyle gelişiyor ki biz etkisiz kalıyoruz. İyilik ve iyilerden yana olmak lazım her zaman. Bir büyüğümüz "İyiliğe karşı iyilik adalettir, iyiliğe karşı kötülük cinayettir, kötülüğe karşı iyilik ise insanlığın en yüksek derecesidir." Demiştir... Kutluyorum güzel yazınızı...

  • 2 yıl önce

    En iyi yolculuktur insan kendine yolculuğu güzel bir paylaşımdı Hacer hanım kutlarım