Bıçak Sırtında Hayatım/ız

Ne yaptıklarım umrumda, ne de yapacaklarım.
Yaşayacaklarım ise zihnimin bulantısına aldırmaksızın, eşantiyon olarak görülen emanet nevresiminin kırışıklığına kanmaksızın, kırmızı renk ile belirtilmekte yaşamın dünya haritasında. Ve birçok öğrenci bilememekte hala yerini, yada merak etmemekte.
Kimbilir, sorun belkide merakın yaşama ne şekilde etki edeceğini bilememekte. Belki de istememekte.

İsteklerin yörüngesinde hareket eden benlik,
neden acaba böyle bir arayış havuzundan yıkanmak var iken,
yada yıkandığında kirlendiğini düşünmek, neden?
Dolayısıyla bu düşünceler, derya kadar geniş olan kendi düşünce havuzundan dezenfekteye uğramaksızın, illegal yolların tuzağında mahsur kalmasına rağmen, mazura binaen geçişine müsaade edilir.

Ve gariptir ki hala bir çok öğrenci haritadaki kendi yerini pembemsi ile beraber beyaz görmekte ama şart koşulan alanı siyah çizgiler içerisinde belirtildiğini tezahür edememekte, belkide fark edememekte.
Farkın firaka yol açacağı fiyatın tazminatı ise fahiş bir rakamla belirtilmekte, ve ne yazık ki tüm bu yaşanmışlar bazen bedel hüviyetini elde edememekte nitekim bedelsiz olarak piyasaya sürülmekte.

Yazgının yargısı ise yaşanmış ve yaşanacakların hitamında evsahiplerinin nezaretinde sorgulanmakta.
Yargının izanı ise kalbe iltica etmeyi beklemekte.
Hayat ise ikilemin kesiştiği noktada varlığın şiarını özüne yansıtmasını tavsiye etmekte..

Kabullerin visalinde vasiyetine kavuşmak bir nefes kadar yakın, kalp kadar uzak...




Denemeyi Arzu ablama ithaf ediyorum..



Not : Bu yazmış olduğum ilk denemedir.
Bu denemeyi yazmamda teşvik ve cesaret ötesi katkılarından dolayı etki eden sevgili ablam Arzu AYMAN'a teşekkürü bir borç bilir, şükranlarımı sunarım..

09 Haziran 2009 1-2 dakika 1 denemesi var.
Beğenenler (4)
Yorumlar (2)
  • 15 yıl önce

    Mehmetcim ; Yazına ''ne yaptıklarım , ne de yapacaklarım umurumda ...'' diye başlamışsın ama... okuyunca anlaşılıyor ki herşey senin umurunda ! senin düşünce havuzun o kadar geniş ki....istemesen de sorguluyorsun , çünkü yaşadığı dünyaya ve olaylara değer veren , duyarlı biri olarak ...bunu kendiliğinden yapıyorsun...ve iyi ki senin gibiler var !!! birileri düşünmese...nasıl ileri gideceğiz ki...birilerinin topluma lokomotif olması gerekiyor diye düşünüyorum. düşünmekle başlayacağız...ardından kafalarımız karışacak...en sonda beyin fırtınası ile sorunları çözümlemeyi öğreneceğiz ....bana göre. yani son olarak ''denizler durulmaz dalgalanmadan '' diyorum. ilk deneme'n hayırlı olsun diyorum....devamını getirmeni temenni ediyorum...bu farklı bakış açısıyla insanlar tanışmalı diye düşünüyorum.

    yazının sonunda bana yaptığın atıflar beni çok duygulandırdı.... çok teşekkürler ama hiç gerek yoktu :)))

    yaşamından sevgi eksik olmasın. ud83cudfbb

  • 3 yıl önce

    Ustam kalemin daim olsun, başarılar dilerim.. Hayırlı olsun, güzel bir eser bırakmışsın sayfaya, tebrikler.