Bin Dereden Su Getirmek

Karşılaşılan zorluklar karşısında hiç yılmadan, usanmadan, bir amaca kavuşana kadar ortaya konulan gayret. Büyük bir özveriyle her şeyin üstesinden gelebilmek için bu cümle kullanılır genellikle. Peki ama tamı tamına bin dereden mi su getirirsek oluyor bu işler ? 999 değil mi mesela. Mesela 1001 de olmaz mı ? Yani ne bir eksik olsun, ne bir fazla olsun . 

Düşünüyorum da, bin dere bu, öyle az buz değil. O bin derenin hepsinden de su gelmez ki. Hadi 40 derede su var, 50 derede su var, hadi 60 derede de olsun bari. Son 40 derede ya su yoksa, kalmamışsa. O zaman ne olacak ? Alın getirdiğim sularla idare mi edin denilecek ? Ya bir de su kuyruğu varsa, şöyle üç beş metre kadar. Malum, dünya hali. Otobüs kuyruğu, ekmek kuyruğu, trafik kuyruğu diye bir şey var hayatımızda. Zaten bunlar hiç eksik olmadı ki. 

Bir de böyle bir şey var tabi ki. Bin dereden suyu neyle getireceksin. Taksi tutup getiremezsin. Otobüse o kadar suyu da almazlar. Uçak da olmaz sanırım. Çünkü havada titreşim olduğunda suların hepsi dökülebilir. Ne yapılmalı bilmem ki ? Şimdi bin kova da lazım haliyle. Birer kovadan hesap edin. Yok yok, bu böyle olmayacak anlaşılan. Ben sık sık susadım mı , getirdiğin suların birazını içerim ona göre. Sonra demedi deme. Evet evet, ben ne zaman susarsam, o suları içip bitiririm. Hem yükün de hafiflemiş olur fena mı ? Böylece fazla eziyet çekmemiş olursun. Nasıl fikir ama ?

30 Mayıs 2024 1-2 dakika 92 denemesi var.
Beğenenler (5)
Yorumlar (1)
  • 55 gün önce

    Bu deneme yazımı, günün yazısı seçildiği için çok teşekkür ederim. Sağlıcakla esen kalın.