Bir Anne Sekiz Çocuk

Gecen hafta uzun zamandır görmediğim bir arkadaşımla karşılaştım..Görmediğim zaman içerisinde neler yaptığı hususlarlarında sohbetten ettikten sonra ,annesinin babasının nasıl olduğunu sordum. Babasının Allah'ın rahmetine kavuştuğunu , Anne'sinin de yatalak olduğunu söyledi. Babasına Allah'tan rahmet, annesine de acil şifalar diledim. Yatalak annenin bakımını nasıl yaptıklarını sorduğumda bir hasta bakıcıya baktırdıklarını söyledi. O an içim burkuldu. Sormadan edemedim.

Kaç kardeşsiniz?

'İkisi kız,altısı erkek olmak üzere toplam Sekiz kardeşiz'

Sekiz kardeş mi?

'Evet tam sekiz kardeş . Kardeşlerimin hepisi çeşitli bahaneler uydurarak gelmiyorlar, anne'mi ziyaret etmiyorlar . Sadece ben ziyaret edip gönlünü almaya çalışıyorum'. Kardeşlerim gelmesede sormasada annem onları hep soruyor onlarla ilgili haberleri dolaylı yollardan benden almaya çalışıyor. Analık başka birşey galiba.? Sekiz kişi bir anneyi adam gibi arayıp sormuyoruz ama bir anne ne kadar nankör olsak da bizleri arayıp sormaya çalışıyor.

Ee sevgili dostum! yarın bizler yaşlanınca cocuklarımız gelinlerimiz, damatlarımız.torunlarımız bize bakarlar mı?

Bakmazlar, sadece imkanları olursa belki bakıcı tutarlar. Çünkü biz anne ve babamıza kendi ellerimizle bakmadık, bakıcıya baktırdık .Demek ki anne babaya evlatlar değil, bakıcılar bakarmış deyip bakmazlar. Onlara bu yolu biz açtık, onlara bu yolu biz öğrettik, ne ektiysek onu biçeçeğiz.

13 Kasım 2009 1-2 dakika 22 denemesi var.
Yorumlar (2)
  • Esasında söyleyecek çok şey var ama aklıma gelmişken Allah (cc) buyuruyorki : Yaşlı birisinin hizmetini gören kişiye yaşlılığında hizmet edecek birisini gönderirim. Veys-el Karani Hz'leride annesinin rızasını alamadığı için annesini bırakıp gidememişti Allah Resulünü görmeye ama hırkasını göndermişti Peygamber Efendimiz Veys-el Karani Hazretlerine. Vereceksin odunu böylelerine👍

  • 14 yıl önce

    Fevzi bey, seni bin kere kutluyorum. Yüreğine sağlık. Çok güzel bir deneme yazısı olmuş.

    Tüm yaşaayn annnelerin ellerinden öpüyorum. Benim gibi tüm aannesi ölenlerinde annelerine gani gani Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun diyorum.............

    Tebrikler ........

    Dostum...............