Bir Asker Hikayesi

Bundan seneler önce bir arkadaşımın oğlu askerlik yapmak için Ankara'ya gelmişti.Arkadaşım beni telefonla arayıp,oğluyla ilgilenmemi istedi.Ben de seve seve kabul ettim ve görüş günü geldiğinde,oğlunu görmeye gittim.O sırada oğlunu acemi birliğine teslim etmeye gelmiş,konuşmasından da karadenizli olduğu anlaşılan bir amcayla oğlu arasında geçen şu konuşmalara şahit oldum.

''Bak oğlum en önemli vazifen komutanlarına kesinkes itaattir bunu sakın unutma.Bir görev için şuradan üç kişi gelsin diye bütün bölüğe seslendikleri zaman ilk önce sen çık.İkinci yada üçüncü değil.Nöbetler de kesinlikle sigara içmeyesin;bizler siz nöbettesiniz diye rahat uyuyoruz.Yemekhane görevlerinden sakın kaçma,mantığın bittiği yerde askerlik başlar lafı,bizim zamanımızda da vardı sakın inanma,atışlarını iyi yap,arkadaşlarınla iyi geçin.Güneydoğu için seçme yaparlarsa ilk önce sen çık.Vatan sevgisi imanın gereğidir yavrum.Bunları sakın unutmayasın''.

Daha sonra amcayla oğlu sarıldılar birbirlerine...

O sırada bense dışarı çıkmış hüngür hüngür ağlıyordum.Arkadaşımın oğlunu beklerken...

05 Ekim 2009 1-2 dakika 1371 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (1)
  • 14 yıl önce

    Mantığın bittiği yerde askerlik başlar sözü bizim zamanımızda da vardı, sakın inanma.

    Ne güzel tespit. Bu lafı bizde hep duyduk. Burda anlatılmak istenen şartsız bir şekilde emre itaat etmek. Ama günümüzde olsun daha önceki zamanlarda olsun askerlik çok akılıca taktiklerin uygulandığı, en son teknolojilerin askerler tarafından kullanıldığı malumdur. Şuan bir çok buluşun asıl çıkış noktası askerlik kurumunun ihtiyaçlarından dahası onların araştırmalarının meyvesidir. İnsanlık elbet birçok konuda bağımsız olarak çalışmalarını devam ettiriyor ama askerler hem bir adım önde olmuşlar. Şu an kullandığımız internette Amerikan askeri teşkilatının kendi arasında haberleşmek için kullandığı sistemin tüm dünyaya yayılmasıdır. Uzay çalışmalarında gelinen seviyenin altında Amerika ve Rusyanın askeri alandaki rekabeti yatmaktadır.

    Tüm bunları düşündüğümüzde mantığın bittiği yerde askerlik başlar lafı ne kadar saçma geliyor. Bir askere ceza olarak bir ağaça selam verdirilmesi gibi uygulamalar olmuş. Artık çağımızda her alanda uzman kadrolara ihtiyaç duyuluyor. Kullanılan silahlar çok sofistike araçlar. Askerlik her zaman en mantığın hakim olması gereken iş ve öylede.