Bir Daha Asla

'Nasıl başlanır bilmiyorum' diye sorgularken zihnimi başlamış bulunuyorum sana içimi açtığım her yalnızlığa. Neyse önemi yok diye geçiştirdiğim her şey gibi bununda önemini kavrayamayacağım sanırım, yine. Ve sana seni ne kadar çok sevdiğimi söyleyemeden öleceğim.

Kadim yazıtlara göre beni tekrar sevdiğin güne denk gelecek ölümüm. Sadece sarhoşken beni seven ama değilken bana tapan tanrı/tanrıçalar gelecek cenazeme. Birkaç kalp kırığı ve tutkal olmuş telkinleri ile taptığım tek kadın olan sende orada olacaksın. Olmalısın, çünkü ben senin için buna hazır(d)ım.

Her ne kadar rolleri değişmiş olsak da yeterince adil olduğunu kabul etmelisin.
Tedirginliğini anlıyorum. Tedirginlikle, taleplerim var senden, bu yüzden bencil olduğumu bile düşüneceğin.

Mesela yakılmak istiyorum sevgilim. Bunu sağlamalısın, belki saklamak istersin diye küllerimi. Bir de şarkı var elbette çalınmasını istediğim, ben yükselirken dumana karışmış gökyüzüne. Öyle bir şarkı ki ateşi harlamalı, kalbimi dağlamalı, kanca olmalı ruhuma ve uçurtma gibi rüzgarda savurmalı. Çabuk bitsin istemiyorum aslında. Bunca zaman soğuk bıraktığım donmuş kalbini ısıtabilir ise ateşim bir nebze, rahat bile edebilirim. Yanında başka bir tanrı var şu anda biliyorum. Benim yanıma bile yakıştıramaz iken seni senin yanındakinin ukalalığına anlam veriyor da değilim. Son bir şey daha, doğurduğun ilk çocuğa benim adımı vereceksin. İkincisinin adı ise mutlaka sen olacak.

İşte o zaman tamamlanacak,
İşte o zaman söylenecek ve tekrar yazılacak,
İşte o zaman böyle son bulmayacak bir şey olacak,
Ve yıldızlar izledikçe nüksedecek;

'Beraber olamadılar ama beraber yaşayıp, beraber bitirecekler.'

Kadim yazıtlara göre beni tekrar sevdiğin güne denk gelecek ölümüm. Ve sen, olmasın diye bir daha bu ne başka bir tanrıyı nede beni asla sevdiğini söylemeyeceksin.

101110203

10 Kasım 2011 1-2 dakika 29 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (1)
  • 12 yıl önce

    Seksen küsür kez okunmuş ama "Bu denemeyi sevdim diyen olmamış", korkuttunuz mu yoksa bazı şeyleri mi hatırlattınız acaba okuyanlara...

    Kalbinize sağlık.