Bir Kapı Aralayın Kendinize

Zamanda yolculuk için bir kapı aralanır. Yavaş ve ağır ağır gıcırtılarla açılır kapı. Kapının üzerinde Milattan önce yazıyor. Buranın adı Kapılı kaya güneş doğmak üzere. Usulca dışarı doğru çıkıyorum. Kısa elbiseli askerler ellerinde mızraklar kale kapısında bekliyorlar. Usulca oradan çıkıyorum.

Zaman ilerledi, Kral Anitta gezintiye çıkmış başında yapraklardan bir taç. Bir elinde som altından kadeh imparatorluğunun şerefine eşi Kraliçe Haştiyar'la kadeh kaldırıyor. Çok büyük bir krallık surlar büyük özenle örülmüş. Kimse fetih edemeyecek derecede. Gizli geçitler sarp duvarlar. Muhteşem bir dızayn.



Güneş tap tepede sıcak bastı Haştiyar hizmetçileriyle saraydan çıkıp Maraşantiya ırmağına doğru yürüyorlar. Yelpazeli köleler bir yandan serinletirken küçük kral edalı edalı yürüyor. Kayaların oyulmasıyla oluşturulan doğal küvetler ırmaktan akan suyla doldurulıyor. Üç havuz var küçük kral ihmal edilmemiş. Haştiyar için iğde kokulu havuza gül yapraklarıyla hazır hale getiriliyor. Su kenarındaki iğdeler açmış mis gibi kokuyor.

İpekler renk renk etrafa hoş bir güzellik katıyordu. Haştiyar dinlenmek için sarayına dönerken. Askerler göz açtırmıyorlardı. O bölgenin en tepesine kilometrelerce uzunlukta doğaya hâkim bu yerde insanlar çiftçilikle meşgul oluyorlardı.



Belden bol kemerle büzdürülmüş, saçları siyah iki yandan örülmüş bir kız yanında keçisi elinde testi ve bir çıkınla babasına yemek götürüyordu. Hitit güzeli bir yana tanrıların hâkim olduğu bu krallık yıkılmaz bir kale unutulmaz bir zamana ev sahipliği yaptığı bir gerçek.



Hitit kralı aslan başlı kapıdan halkını selamlarken ihtişamı hayal etmeye değer. Anittanın kendi için ve oğlu için yaptırdığı tapınak ve ahit onların zamanın kapısına bir aralık bırakması ve görmek hayal etmek tarihi yaşamak isteyenler için önemli bir kanıt.



Tanrılar ve tanrıçalar medeniyetinin uzun öyküsünün sonun da.Gerçek olan tanrı yıkılmaz bu kaleyi içerden kara ölüm Vebayla yok etmiştir.Anitta Lanetinin bir medeniyeti yıkma sebebini gezin görün hayal edin..Anitta Otelinin İhtişamında 2009 milenyum yılında sizleri krallar gibi ağırlayalım.



22 Şubat 2009

23 Şubat 2009 2-3 dakika 23 denemesi var.
Yorumlar